Saga: Toinen kirja

Saga #2 / 7
@ Brian K. Vaughan, Fiona Staples
Saga: Toinen kirja (Saga #2) - Brian K.  Vaughan, Fiona Staples 7.74   54

Kokoelman alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Antti Koivumäki. Sidottu.

Hugo-palkintoehdokas 2014.

2000-luvun kovin sarjakuvahitti saa jatkoa

Toisiinsa rakastuneiden vihollissotureiden pakomatka jatkuu halki äärettömän avaruuden. Yhdessä pienen vauvansa ja yllätysvieraiksi saapuneiden appivanhempien kanssa Alana ja Marko väistelevät kuolettavia tappajia, vähäpukeisia jättiläisiä sekä muita mielikuvituksellisia vaaroja.

Brian K. Vaughan (s. 1976) on palkittu amerikkalainen kirjailija ja käsikirjoittaja, joka tunnetaan kautta maailman TV-sarjoista Lost ja Under the Dome. Hänen sarjakuvatöihinsä lukeutuvat Ex Machina, Y the Last Man ja Saga.

Fiona Staples on piirtänyt sarjakuvia vuodesta 2005 alkaen. Hänen digitaalista sivellinjälkeään on nähty muun muassa sarjoissa Authority sekä Jonah Hex. Fiona on palkittu töistään muun muassa Joe Shuster ja Harvey -palkinnoilla.

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Kirja julkaistu elokuu 2015 (Like)
Alkuperäinen nimi Saga: Volume Two
Tietoja muokattu maaliskuu 24, 2016

Saga

"Saga on sarjakuvamaailman uusi arvostelu- ja myyntimenestys. Vuonna 2013 sarja voitti tieteiskirjallisuuspalkinto Hugon ja se keräsi vuosina 2013–2015 yhteensä kahdeksan Eisner-palkintoa."

Like jätti Sagan suomentamisen kesken seitsemännen kokoelman jälkeen.

Saga (Saga #1) 7.62   66

Arvosanat 394
Kirja-arviot 323
marraskuu 26, 2021
8 / 10

Tarina jatkuu edelleen mieleenpainuvana ja ajoittain roisinakin. Kaikki hahmot on taustoitettu niin hyvin, että heidän kaikkien toivoisi pääsevän tavoitteeseensa. Se vain ei taida olla mahdollista. Voi ei.

Emelie
Arvosanat 729
Kirja-arviot 100
Viestit 2743
huhtikuu 8, 2017
10 / 10

Sarjan toinen osa oli paljon vauhdikkaampi kuin edeltäjänsä, sillä nyt hahmojen esittelyihin ei mennyt aikaa. Tarina eteni paikoitellen aika vauhdikkaastikin, joskus ehkä jopa liian; minä olisin halunnut jäädä fiilistelemään joitain kohtia pidemmäksikin aikaa. Piirrosjälki oli edelleen moitteetonta, pidin tässä osassa erityisesti hahmojen ilmeistä. Tarinallisesti tässä oli muutamia tosi hienoja twistejä, jotka todella yllättivät. Ja huumori tulee näissä minulle aina yllättäen vastaan ja se kirvoittaa joka kerta jopa yllättyneitä naurahduksia. Se pitää tarinan virkistävänä. Täydet viisi tähteä, toivottavasti taso jatkuu yhtä korkeana jatkossakin.

Nali
Nali