Mörkövahti
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Mörkövahti

Tuutikki Tolonen
Julkaistu: lokakuu 2015 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen, sadut, suomalainen kansanperinne

Graafinen suunnittelija: Riikka Turkulainen. Sidottu. 304 s.

Hillan (11 v), Kaapon (9 v) ja Maikin (6v 4 kk) kesäloma alkaa epätavallisissa merkeissä. Äiti on voittanut kahden viikon rentoutusloman Lapissa ja siksi ajaksi lapsille tulee kodinhoitaja. Mutta kun ovikello soi, paljastuukin jymy-yllätys: oven takana seisoo iso takkuturkkinen otus, joka haisee perunakellarilta ja ojentaa Hillalle lapaperilapun:

Vastaanottajaperhe: Hellemaa. Lähetetty: Koulutettu puoli-ihminen, kansanomaisesti "mörkö", erityisala lasten- ja kodinhoito.

Pian selviää, että myös monet muut lasten kavereista ovat saaneet kotiinsa hoitomörön. Mistä oikein on kysymys? Mistä möröt ovat tulleet ja miksi?

Tuutikki Tolosen kirjoittama ja Pasi Pitkäksen kuvittama Mörkövahti on seikkailu, joka vie mennessään vastustamattomalla voimalla, niin kuin hyvä tarinat tekevät. Kirjan käännösoikeudet on myyt jo Saksaan, Espanjaan (espanjan ja katalaanin kielelle), Romaniaan ja Viroon.

(muokattu 26.11.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Simon ja Saaran taikahepoSigismund Virtanen Troijan sodassaSatupadan porinoitaElla Auran tuomiopäiväkirja (Ella Aura, #1)Salaisuuksia
Paikalla 1 jäsen ja 18 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Timo Rasanen
Jäseniä yhteensä: 8803