Maailman luonnollisin asia
Keskiarvo 3.75
3.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Maailman luonnollisin asia

Mikko Rimminen
Julkaistu: helmikuu 13, 2017 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream
Avainsanat: kotimainen, surrealismi

Ulkoasu: Johannes Nieminen. Sidottu, kansipaperi.

NIIN. NIIN!

Berliinissä Elsa-Brändström-Strassella asuva Ernst käy päivittäin työpaikallaan, tekee päivittäin asioita ja "on" päivittäin.

Se, mitä hän varsinaisesti vaikkapa työpaikallaan tekee, on hieman hämärän peitossa, mutta eräänä myrskyisenä aamuna hänen raahustaessaan jälleen työpaikalleen alkavat tapahtumat vyöryä, ainakin vähän.

Ernst ohjataan uuden tehtävän pariin. Hän päätyy askarruttavaan kellarilaboratorioon vartioimaan salaperäistä "kuutiota". Samaan aikaan toisaalla tai ihan eri aikaan samassa paikassa tai jossakin näiden yhdistelmässä ruotsalainen laupeudensisar Elsa Brändström hoitaa sotavankeja Siperiassa.

Muutakin tapahtuu.

Mitä hiivattia? Jokin ei nyt täsmää, kuten romaanissa ja romaaneissa sanotaan. Aika, paikka ja etäisyys töykkyilevät sinne ja tänne kuin oltaisiin mustan aukon likipiirissä. Mitä tavallinen virkamies voi sille, että koko kertomus on vaarassa mupeltua pilkkeeksi häränpyllyyntyneiden luonnonlakien ja merkkijärjestelmien keskellä? Kuka tekstiä sabotoi ja kuka hallinnoi? Jotain tekemistä kaikella on merkillisen kuution kanssa.

Ja samaan aikaan toisaalla tai ihan eri aikaan samassa paikassa tai – niin. Niin!

muokattu 06.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Värjättyä rakkauttaNuori Suomi: Päivälehden joulualbumiUmbraSanojen portille lyhyestiSuuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)
Paikalla 1 jäsen ja 35 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863