Adeno
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Adeno

Maija Haavisto
Julkaistu: syyskuu 7, 2016 (Osuuskumma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Kansi: Stephen Caissie. Nidottu.

”Minä luulin, että kaikkea tässä maailmassa voi hallita, mutta yhtäkkiä joku onkin alkanut viskoa noppia mihin sattuu.”

Carcassonne, Tamsk, Powball ja Centipede. Aava tietää kaiken peleistä. Hän on omistanut niille elämänsä ja koko talonsa alakerran, vaikka pelaaminen on mennyt muodista jo vuosikymmeniä sitten. Strategioiden ja huijauskoodien tunteminen ei kuitenkaan auta, jos huomaa olevansa mukana pelissä, jossa panoksena on oma ja ystävien terveys.

Adeno vie lukijan 2050-luvun Helsinkiin ja sieltä kauas pohjoiseen hyytävän kylmyyden keskelle, aikaan, jolloin kaikki ovat terveitä ja pitkäikäisiä… ainakin niin kauan kuin noudattavat sääntöjä.

muokattu 08.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli 1–3Ready Player One: RomaaniPaljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)He eivät tiedä mitä tekevätAuringon ydin

Kirja-arvioita (2)

Puolikuu avatar
Kirjoittanut
3.0

 

Adeno oli mielestäni vähän hassu kirja. Se oli sinänsä mukavasti kirjoitettu ja miellyttävä lukea, mutta tarina ontui. Tuntui suorastaan siltä, että draaman kaari puuttui. Tätä vaikutelmaa korostaa etenkin se, että kirja loppuu kuin veitsellä leikaten. En toki ole sitä mieltä, että lukijalle pitäisi selittää kaikki juurta jaksain, mutta jonkinlainen harkitumpi lopetus olisi ollut mielestäni tarpeen. Pelit eivät olleet missään vaiheessa erityisen hyvin sidoksissa juoneen ja terveysfasismia olisi suonut pohdittavan syvällisemmin. Teemojen työstäminen jäi ikään kuin puolitiehen.

 

lukuvalo avatar
Kirjoittanut
4.0

Kirjasta oli pakko pitää, vaikka siinä moni asia tuntui hankalan vieraalta. Maailma on muuttunut, niin Helsinki asuinpaikkana kuin ihmisten elämisen raamitkin. Saamenmaa on itsenäistynyt ja matkan Suomen halki pohjoiseen on hengenvaarallinen. Ja kuten kijran esittelytekstissäkin sanotaan, sairauksia ei enää ole. Tässä todellisuudessa elävä päähenkilö vaan tulee huomaamaan, ettei kaikki ole ihan niin kuin ihmiset luulevat. Terveysteema oli piristävä tässä nykyisessä ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 70 vierailijaa
sinidean
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868