Linnunsitoja (Konetrilogia, #1)
Keskiarvo 3.24
3.24 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Linnunsitoja

Helena Waris
Julkaistu: heinäkuu 4, 2017 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Kansi: Sami Saramäki. Sidottu.

Nerokkaasti punottu mysteeri maailmasta, jota kaikkitietävät Koneet hallitsevat ja jossa vapaus on hauraiden linnunsiipien varassa.

"Näihin lintuihin sidotuissa viesteissä me olemme Koneitten saavuttamattomissa. Se tekee meistäkin vapaita."

Helikopteri vie Zemin keskelle merta, majakkasaarelle, jonne Valtion, Kuilujen ja Koneiden valvovat silmät eivät yllä. Saari on vastarintaliikkeen tukikohta, eikä kenenkään ole pakko kertoa, miksi on siellä tai mistä on tullut.

Majakan huipulla on kyyhkyslakka. Kyyhkyt kuljettavat viestejä meren yli, ne ovat ainoa viestintäkeino, jota Kone ei hallinnoi. Vain lintujen avulla vastarintaliike pysyy elossa.

(muokattu 19.10.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ihon alaisetJulma maaPerillä (Tarkoitettu-trilogia, #3)Delirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia, #1)Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli-trilogia, #3)

Kirja-arvioita (1)

Lahna avatar
Kirjoittanut ()
4.0

Nopealukuinen kirja, joka ei jaarittele turhia. On virkistävää lukea vaihteeksi lyhyempiäkin teoksia, mutta mielestäni juoni etenee välillä ehkä hieman liiankin nopeasti - olisi ollut kiva lukea enemmän kirjan maailmasta ja elämästä majakkasaarella, mutta ehkä jatko-osassa saadaan sitten tietää maailmasta ja Koneista lisää. Ihanaa myös lukea vaihteeksi kotimaista scifiä! Odotan innolla jatko-osaa.

Paikalla 1 jäsen ja 65 vierailijaa
TP
Uusin jäsen: Hilla Karjalainen
Jäseniä yhteensä: 8699