Lohikäärmeet

@ Julie Kagawa
Lohikäärmeet (Talon-saaga #1) - Julie Kagawa 7.94   72

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Eeva Parviainen. Sidottu, kansipaperi.

Julie Kagawan uutta luovassa trilogiassa ihmishahmoihin kätkeytyneet lohikäärmeet vaeltavat keskuudessamme...

Talon-saagan ensimmäinen osa

Kauan sitten Pyhän Yrjänän Veljeskunta onnistui hävittämään lähes kaikki lohikäärmeet. Jäljelle jääneet kätkeytyivät ihmishahmoihin ja ovat siitä lähtien eläneet ihmisten joukossa. Ajan myötä heitä on yhä enemmän, ja he ovat entistä vahvempia ja ovelampia. He ovat luoneet maailmanlaajuisen Talon-organisaation, joka kokoaa yhteen kaikki lohikäärmeet ja joka on nyt valmis kaappaamaan vallan ihmisiltä.

Ember ja Dante Hill ovat nuoria lohikäärmeitä, jotka ovat kasvaneet sisaruksina Talonin salaisessa laitoksessa. Heidät on valmennettu soluttautumaan ihmisten joukkoon, ja loppukokeessa heidät sijoitetaan Crescent Beachin rantakaupunkiin. Teinielämä kiehtoo Emberiä ja hän haluaa kokea vielä yhden kesän vapaudessa ennen kuin hänelle osoitetaan lopullinen paikka Talonin organisaatiossa. Mutta yhtäkkiä Emberin maailmaan ilmestyy säännöistä piittaamaton lohikäärme kyseenalaistaen kaiken sen mitä Ember on oppinut.

Garret Xavier Sebastian on vain seitsemäntoistavuotias, mutta jo parkkiintunut lohikäärmeiden tappaja. Pyhän Yrjänän Veljeskunnan sotilaana hänen tehtävänään on eliminoida kaikki lohikäärmeet – varsinkin nuoret. Nyt hänet lähetetään Crescent Beachin kaupunkiin, missä hänen tulee jäljittää kaksi mahdollista Talonin agenttia ja eliminoida heidät. Mutta ensin hänen on varmistuttava siitä, että he todellakin ovat lohikäärmeitä, mikä Ember Hillin kohdalla ei ole niin yksinkertaista. Emberin rohkeus, itseluottamus ja tahto saavat Garretin maailman sekaisin. Kuinka paljon hän on valmis antamaan periksi selvittäessään totuutta lohikäärmeistä?

”Labyrintti on täynnä Pyhän Yrjänän sotilaita”, sanoi kouluttajani. ”He kaikki jahtaavat sinua ja haluavat tappaa sinut. Tervetuloa koulutuksesi toiseen vaiheeseen.”Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu huhtikuu 27, 2016 (HarperCollins Nordic)
Alkuperäinen nimi Talon
Tietoja muokattu kesäkuu 30, 2016

Talon-saaga

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 4 kpl.

Sarjan päätösosaa Inferno (2018) ei suomennettu.

Lohikäärmeet (Talon-saaga #1) 7.94   72
Kapinalliset (Talon-saaga #2) 7.78   51
Sotilaat (Talon-saaga #3) 7.74   38
Legioona (Talon-saaga #4) 7.72   32

Kirja-arviot & arvosanat

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
marraskuu 6, 2018
10 / 10

Kirja oli puhdasta mahtavuutta alusta loppuun. Juoni oli loistava ja erilainen, hahmot ihania ja omanlaisiaan ja toteutus todella erinomainen. 

Ember oli hyvä päähahmo. Hän oli rohkea ja itsenäinen, mutta samalla hieman epävarma ja ujohko. Garrett oli ihana. Oli ihanaa, kun päähenkilön rakkaudenkohde ei ollut mikään itsevarma paha poika, joka saa kaikki tytöt levittämään reitensä heti ensitapaamisella. Vaikka rakastankin Jacea (Varjojen kaupungit), Patchia (Langennut enkeli), tai muissa kirjoissa olevissa pahoja, itsevarmoja poikia, niin on todella virkistävää ja ihanaa lukea myös siitä, että unelmien poika/mies voi olla myös ei niin itsevarma. Riley oli mielestäni hahmo, josta sai ensin sellaisen paha poika kuvan. Mutta kun kirjaa luki pitemmälle, kävikin ilmi, ettei hän ollutkaan sellainen, ja olin todella iloinen. Riley on myös todella ihana hahmo, ja olen hieman yllättynyt siitä, ettei tuleva kolmiodraama ainakaan vielä ärsytä minua. Ensimmäisen osan perusteella kumpi tahansa poika sopisi Emberille todella mahtavasti, ja odotan innokkaasti mitä sillä rintamalla tulee vielä tapahtumaan.

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
kesäkuu 9, 2018
9 / 10

Harvoin tartun kovin innokkaasti kirjaan, jossa seikkailee paljonkin lohikäärmeitä ja tämänkään kirjan suhteen ei odotukset olleet niin korkealla, mutta kirja on mielestäni aivan mahtava. Siskoni luki teoksen ensin, koska rakastaa lohikäärme-aiheisia kirjoja, ja kehui kirjaa valtavasti. Päätin siis lukaista nyt tämänkin ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt. En meinannut malttaa laskea kirjaa käsistäni ja meni helposti kahdessa päivässä läpi. 

Kirjassa on minun makuuni juuri sopivasti romantiikkaa ja jännitystä ja ne on saatu hienosti punottua yhteen. Teksti sujuu luontevasti eikä koskaan ollut kyllä tylsää hetkeä tämän tarinan parissa. Julie Kagawa kuvailee asioita mielestäni hienosti, ei ollenkaan liikaa, ja uppouduin nopeasti kirjaan mukaan. Teoksessa on mukana myös reilusti huumoria, joka on mielestäni aina mukava lisä kirjoihin. 

Pinkki Lady
Arvosanat 119
Kirja-arviot 25
Viestit 0
heinäkuu 11, 2023
10 / 10

En kyllästynyt kertaakaan tähän kirjaan ja luin tämän todella nopeasti. Juoni oli täyttä kultaa ja juuri minun makuuni!! 

_kirjakeiju_
Arvosanat 400
Kirja-arviot 329
Viestit 0
syyskuu 20, 2021
9 / 10

Ihmishahmossa piilossa elelevien lohikäärmeiden tarina alkaa. Päähenkilönä toimivaa lohikäärmetyttöä Emberiä kutsutaan poikaseksi, onhan hän vasta 16-vuotias. Kirja sijoittuu kesään, jonka aikana hänen elämästään ei puutu kouluttautumista, kaipuuta vapauteen ja romantiikkaa. Kirja on nopealukuinen ja mukaansatempaava, teinielämää lohikäärmekiemuroin kuvaileva kertomus. Pidin hitaasti punoutuvasta jännityksestä ja kerrankin henkilöhahmot eivät ärsyttäneet olemassaolollaan. En kuitenkaan pääse siitä yli, miten häiritsevästi eräs hahmo kutsuu päähenkilöä vuoroin poikaseksi ja vuoroin käy aivan kuumana tähän. Ei näin. Muuten oikein hyvä kirja! 

Päivi
Arvosanat 32
Kirja-arviot 9
Viestit 0
maaliskuu 4, 2021
9 / 10

Kirja on ihan ok tosin että sain siitä tietyn kiinostuksen jouduin lukee kirjan uudeleen, koska edellisellä kerralla  se oli tylsyyttään jäänyt kesken.  Nyt kuitenkin koulu arvo sanalla 9+

Book_lover
Arvosanat 43
Kirja-arviot 30
Viestit 0
marraskuu 10, 2020
10 / 10

Aivan mahtava kirja. Sen juoni sekä henkilöhahmot ja päähenkilöiden välinen vuorovaikutus olivat aivan huippu luokaa. Sen ääressä ei tylsistynyt missään välissä. 

samuel
samuel
Arvosanat 835
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 16, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Link
Link
Arvosanat 105
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 12, 2022
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Skipper
Skipper
Arvosanat 37
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 29, 2021
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Diamond
Diamond
Arvosanat 103
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 1, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle