Luciferin oppipojat

Juha-Pekka Koskinen
Julkaistu: elokuu 4, 2016 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Mika Wist. Sidottu, kansipaperi.

Avaruusaluksessa vihamiehet on helppo pitää lähellä.

Luciferin oppipojat on kova, yllättävä ja korulauseita kaihtava tieteisromaani uskosta, petturuudesta ja ihmisyydestä. Kiinnittäkää turvavyönne, valmistautukaa lähtökiihdytykseen sinne, mistä ei ole paluuta.

Olemme syvällä 2100-luvulla, kun kapteeni Gabriel Bonhomme XIV saa tärkeän tehtävän. Hänen on miehistöineen – kuusi ihmistä, kaksitoista nukkuvaa kyborgia – lennettävä Olympoksen planeetalle tukahduttamaan kyborgien kapina. Sen pitäisi olla rutiinikeikka, mutta avaruudessa ei sellaisia ole. Heti aluksi alus saa salaperäisen viestin, joka varoittaa miehistöön piiloutuneesta luopiosta. Inventaariossa miehistö löytää varastosta ylimääräisiä aseita ja pelastuskapseleita. Miksi ruokaa kuluu enemmän kuin kuusi miehistön jäsentä syö?

Eikä Bonhomme itsekään ole ihan tavallinen avaruuden kiertolainen. Maan päällä hänet tunnetaan miehenä, joka tappoi Jumalan. Hänen omat poikansa ovat kohdanneet loppunsa avaruuden kylmässä sylissä. Pian Bonhommelle selviää, että Olympoksella ratkeavat sekä hänen oman menneisyytensä salaisuudet että koko ihmiskunnan tulevaisuus.

(muokattu 10.08.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viillot (Viillot, #1)Joen jumalaÄäretön meri (5. aalto, #2)Musta miesAuringon ydin
Paikalla 1 jäsen ja 36 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Teemu Sihvonen
Jäseniä yhteensä: 8844