Ensiaskeleet (Tähdentekijä #1) - Jorma Aalto8.00

Sidottu.

Tähdentekijät pystyvät kirjoittamaan Mahdillaan tähtiin; viestejä, toiveita ja pahimmassa tapauksessa kirouksia. Jotkut velhot sanovat heidän Mahtinsa olevan rajatonta. Vain tähdentekijä pystyy lukemaan sen mitä taivaalla on, kuten aikoinaan Halienin aloittaessa. Kerrotaan myös, että Halienia aluksi seuranneista velhoista syntyi ensimmäinen Velhosto, joka pitää valtaa Mahdin maailmassa. Siitä päivästä lähtien Velhostoa ovat hallinneet Tähdentekijät, kunnes noin neljäkymmentä Kokonaista sitten Velhoston kolme korkeinta johtajaa, viimeiset olemassa olevat tähdentekijät, katosivat.

”Minne ne tähdentekijät sitten ovat kadonneet?” Jiens utelee.

”Kukaan ei tiedä. Heistä kerrotaan vain huhuja, että he palaavat, kun heitä tarvitaan, palaavat kun aika on oikea.”

Tämä kirja on julkaistu Havenan muinaiskulttuurien tutkimuslaitoksen luvalla. Teoksen tutkimustyö on edelleen kesken, mutta sisällön katsotaan olevan erittäin tärkeä osa kauan kadoksissa olleitamuinaisManteran kansojen tarustoja ja myyttejä, joten sen saattaminen koko kansan luettavaksi katsottiin meidän velvollisuudeksemme. Toinen syy julkaisuun ovat, ei pelkästään tarinan, muttaitse kirjan sisältämät salaisuudet. Jokainen silmäpari on tarpeen. Jokainen salaisuus näiltä mysteerisiltä kadonneen Mahdon ajoilta voi olla se, mitä olemme etsineet jo pitkään.
- Jonetan Adverdyen, Tutkimusvastaava
  Havenan muinaiskulttuurien tutkimuslaitos

Kotisivut: www.tahdentekija.com

Keskustelua: Tähdentekijä :: viestejä 4 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 9, 2016
Kustantaja: Marketiimi
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 8.00/10
Arvosanoja: 7
Muokattu: lokakuu 11, 2016

Tähdentekijä -kirjasarja

Ensiaskeleet (Tähdentekijä #1)8.00
Unientemppeli (Tähdentekijä #2)

Kirja-arvioita

6/10 |
helmikuu 15, 2017
Sain tämän arvosteltavaksi jo viime vuoden puolella, mutta kiireet johtivat siihen, että pääsin tarttumaan tähän teokseen harmillisesti vasta hiljattain. En oikein tiennyt mitä odottaa, jotain taikaa ehkä. Kirjassa on kuvattuna tarinaa ...