Veden vihat (Vihat, #3)
Keskiarvo 4.30
4.30 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Veden vihat

Paula Havaste
Julkaistu: kesäkuu 9, 2016 (Gummerus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: historia, maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Eevaliina Rusanen. Sidottu, kansipaperi.

”Jokin oli säikäyttänyt lokit. Kun laiva lipui saaren ohi, Kertte näki rantapuussa istuvan hiilenmustan korpin. Kun tuo vain pysyisi hiljaa, Kertte aneli mielessään, mutta korppi avasi nokkansa ja veden yli kantautui uhkaavasti sointuva ääni. Pahanilmanlintu, Kertte ajatteli ja risti sormet suojakseen.”

1100-luvulle sijoittuva rakastettu Vihat-sarja jatkuu. Piispan käskynhaltija on hyökännyt Kerten kimppuun, ja Kertte on tarttunut veitseen. Kertte pakenee kauppias Osmin laivaan, ja Osmi lupaa kuljettaa Kerten Tokholmista takaisin Turukylään. Oikukkaat tuulet ja saaristorosvot koettelevat matkalaisia niin, että seuraava talvi joudutaan kuitenkin viettämään Koluvanissa, nykyisessä Tallinnassa.

Kertte asettuu Osmin ja tämän kumppanin Pärnin talouteen. Merten takaa alkaa kuulua uhkauksia: piispan miehet eivät ole antaneet anteeksi. Kun Kerten maha alkaa kasvaa, vaikeutuu suhde myös Pärniin, Osmin todelliseen rakastajaan. Miten Kerten matka jatkuu: Ovatko Pärn ja veden jumalat vielä lepytettävissä? Entä onko kotiin Larrin luo enää paluuta?

muokattu 06.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lumen armo (Vihat, #4)Tuulen vihat (Vihat, #1)Siipirikko miesMaan vihat (Vihat, #2)Firenzen lumoojatar
Paikalla 2 jäsentä ja 64 vierailijaa
LordStenhammar, Mustelmann
Uusin jäsen: Risto Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 9375