Haltiaelämää
Keskiarvo 2.33
2.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Haltiaelämää

Muriel Barbery
Julkaistu: syyskuu 2, 2016 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: La Vie des elfes

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Lotta Toivanen. Sidottu, kansipaperi.

Pienessä burgundilaiskylässä asuva Maria-tyttö oivaltaa, että hänellä on erityinen lahja: hän osaa puhua puille, kiville ja kannoille; hän ymmärtää, mitä kukat kertovat. Satojen kilometrien päässä Italiassa kymmenvuotias Clara soittaa pianoa ylimaallisen kauniisti, ja hänet lähetetään maaseudun rauhasta ruhtinaitten Roomaan kehittämään taitojaan. Yliluonnolliset lahjat johdattavat nämä kaksi löytölasta yhteyteen elämää suurempien voimien kanssa. Jos he löytävät toisensa, voi maailmankin tulevaisuus olla toinen.

Haltiaelämää sai alkunsa, kun Muriel Barbery lumoutui japanilaisten puutarhojen taianomaisesta estetiikasta ja Kakuzo Okakuran ”teeismistä”: katoavasta unelmoinnissa ja asioiden kauniissa järjettömyydessä viipyilemisestä. Haltiaelämän vaihtoehtoisessa maailmassa vastaus ihmiskunnan eheytymiseen on jälleenlöydetty yhteys luontoon, yliluonnolliseen ja runolliseen hurmioitumiseen. Siilin eleganssista tunnetun Muriel Barberyn kauan odotettu uutuusromaani on myyttisiin mittoihin kasvava kertomus, joka hehkuu runoutta, musiikkia, taidetta ja taikaa.

Muokannut Darkki (30.03.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mahdoton planeettaMalombra (Otavan uusi romaanisarja, #23)Asterix ja alppikukka (Asterix, #16)Lumoava kaaos (Loihtijakronikka, #3)Talvinen tarina (Keltainen kirjasto, #192)

Kirja-arvioita (1)

Wind avatar
Kirjoittanut ()
1.0

Kirjailijan aikaisempi teos Siilin eleganssi oli mielestäni erinomainen, mutta tämä taittui minun makuuni liikaa daideellisuuden puolelle. Yritin sinnitellä kirjan loppuun, mutta en pystynyt. En ole ikinä jättänyt kirjaa kesken 30 sivua ennen loppua. Toivottavasti joku muu pitää tästä enemmän.

Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa:
Jukuke
Uusin jäsen: Matias Mäki-Hakola
Jäseniä yhteensä: 6919