Villijoutsenet ja muita kertomuksia
Keskiarvo 3.70
3.70 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Villijoutsenet ja muita kertomuksia

Michael Cunningham
Julkaistu: syyskuu 2, 2016 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: A Wild Swan and Other Tales
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream, novellikokoelma
Avainsanat: sadut

Alkutes ilmestynyt 2015. Kuvitus: Yuko Shimizu. Suomentanut Kristiina Drews. Kansi: Jenni Noponen. Sidottu, kansipaperi.

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu ”Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti” -lauseen jälkeen? Kun prinsessa on saanut prinssinsä ja yhteiselämä todella alkaa, meneekö kaikki niin kuin unelmissa?

Palkitun kirjailijan Michael Cunninghamin uudelleen kertomat sadut koskettavat, naurattavat ja kyseenalaistavat. Kymmenen eri tarinan alkuperä on tunnistettavissa, mutta Cunninghamin käsittelyssä mm. Kaunotar ja Hirviö, Tähkäpää, Hannu ja Kerttu sekä Tittelintuure päivittyvät nykyaikaan. Viisas ja särmikäs tarinakokoelma on kuvitettu japanilaistaiteilija Yuko Shimizun kauniilla piirroksilla.

”Häikäisevä kokoelma 2000-luvun satuja, joissa on luomisen voimaa ja hurmaa.” – Booklist

”Kertomusten huumori on nerokasta, mutta se ei vähennä yksinäisten ja hiljaa kärsivien sivullisten tragediaa. Täydet pisteet.” – The Independent

muokattu 16.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Virkamies ja kuolemaYön lapsiMestarien aamiainen eli hyvästi masentava maanantai (Keltainen kirjasto, #117)Löytöretkeilijä ja muita eksyneitäOska – Yhden miehen maa

Kirja-arvioita (1)

Theodora avatar
Kirjoittanut
5.0

Viehättäviä, syvällisiä ja psykologisesti oivaltavia aikuisversioita tutuista saduista, hienovaraista huumoriakaan unohtamatta. Polveilevat lauserakenteet tekivät lukemisen ajoittain hieman raskaaksi, mutta kielellisesti ja suomennokseltaankin nautittavinta proosaa, jota olen aikoihin lukenut!

Paikalla 2 jäsentä ja 39 vierailijaa
Vampire83, punnort
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868