Liitto (Unien kirjat #3) - Kerstin Gier 7.96   87

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Heli Naski. Sidottu.

Unien kirjat -sarjan jännittävä ja romanttinen päätösosa Liitto jatkaa kuusitoistavuotiaan Livin seikkailuja unimaailmassa. Livin unet ovat käymässä yhä vaarallisemmiksi, ja poikaystävä Henrin kanssakin olisi selviteltävää. Kaiken lisäksi Livin äiti on menossa uusiin naimisiin, mikä aiheuttaa kaikenlaista päänvaivaa. Livillä on kädet täynnä töitä, kun hän yrittää pysyä hengissä niin todellisessa kuin unimaailmassa.Risingshadow arvostelu - Niina Tolonen (Nafisan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu kesäkuu 3, 2016 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi 'Silber: Das dritte Buch der Träume'
Käännetty englanniksi Just Dreaming
Tietoja muokattu maaliskuu 2, 2021

Unien kirjat

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

"Kerstin Gierin nuortentrilogia on jännittävä ja romanttinen seikkailu unimaailmassa ja unen ja valveen rajamailla."

Lupaus (Unien kirjat #1) 8.32   148
Vala (Unien kirjat #2) 8.00   110
Liitto (Unien kirjat #3) 7.96   87

Kirja-arviot & arvosanat

Janski_hah
Arvosanat 93
Kirja-arviot 14
Viestit 0
elokuu 15, 2016
8 / 10

Tykkäsin tästä kirjasta, ja kuten aina tämän sarjan kirjat, olisin voinut lukea paljon enemmänkin. Todella harmillista, että tämä sarja loppui näin pian. Kiitoksista ymmärsin, että ilmeisesti lisää tuotantoa on tulossa, mutta eri sarjaa. Todellakin pidän Gierin tavasta kirjoittaa. Pidin myöskin salaseura Secrecystä! Aivan mahtavaa oli välillä pysähtyä miettimään kuka sen takana on :)

NinjaKoala
Arvosanat 121
Kirja-arviot 7
Viestit 0
elokuu 15, 2016
7 / 10

Sain viimeinkin luettua Liiton loppuun. Alku oli kankea, joten päätin jättää tämän kirjan hetkeksi aikaa tauolle ja lukea jotakin ihan muuta. Sen tauon jälkeen oli mukava palata takaisin tähän maailmaan. Pidin Liitosta ja Unien kirjat -trilogiasta aika paljon. Tunnelma oli paikoin hyvinkin ihana, mutta tapahtumat eivät muuten olleet erityisen mieleenpainuvia. Hahmot jäivät mielestäni vähän etäisiksi, enkä kiintynyt heihin juuri ollenkaan. Haluaisin lukea tämän trilogian jossakin vaiheessa putkeen. Ehkä saisin silloin tästä enemmän irti. Ja on pakko mainita, että todella siistit kannet!

Mystinen tyttö
Arvosanat 154
Kirja-arviot 50
Viestit 3
heinäkuu 23, 2016
10 / 10

Liitto jatkoi hienosti unien kirjat sarjaa. Kuten aina ennenkin Gierin teos oli helppolukuinen, salaperäinen ja täytetty huumorilla. Jotenkin toivoin, että Liitto ei olisi ollut vielä viimeinen osa tätä sarjaa, mutta toisaalta odotan jo todella innostuneesti Gier tulevaa sarjaa? Kirjassa tapahtui paljon suuria paljastuksia ja suurin osa niistä oli ennalta-arvaamattomia. Tykästyin tässä kirjassa erityisesti Graysoniin ja Miaan, heidät jotenkin nostettiin enemmän esille. Joka tapauksessa suosittelen tätä sarjaa ehdottomasti!

Poison Girl
Arvosanat 163
Kirja-arviot 66
Viestit 45
heinäkuu 6, 2016
6 / 10

Kävi niin, että loppua kohden tämä(kin) trilogia vähän lässähti. Kun ottaa huomioon, että ekan kirjan lopussa oltiin vähällä katkaista Livin kaula, seuraavat kaksi kirjaa tuntuivat tosi vaisuilta. Muutenkin ekassa kirjassa tunnelma oli paljon jännittävämpi kuin kahdessa muussa.

Olisin halunnut selkeän vastauksen unimaailman olemassaoloon. Miksi se on olemassa ja mikseivät kaikki ihmiset harhaile unikäytävillä? Miksi vain osa ihmisistä osaa kulkea uniovestaan käytävälle? Tykkään kovasti tästä uniteemasta, mutta sen ympärille olisi mielestäni pitänyt keksiä ihan toisenlainen tarina.

Q_Black
Arvosanat 247
Kirja-arviot 239
Viestit 108
heinäkuu 2, 2016
7 / 10

Niin on taas yksi tarina saatu päätökseen. Tämäkin trilogia oli kirjailijalle tuttuun tapaan helppolukuinen ja mukavaa ajavietettä menemättä liian syvällisyyksiin, eli juuri sopivaa luettavaa omalle kesälomalle. Tykkään kyllä omalla tavallani päähenkilöstä ja siitä miten kirjailija kuvailee häntä. Tosielämässä saattaisin itsekin pitää Livistä ja hänen siskostaan. Ehkä tässä kirjassa oli kuitenkin huomattavissa vähän sellaista paikallaan junnaamista ja ehkä vähän turhiakin juonikuvioita omaan makuun. Odotin jotain sellaista räiskyvää ja vauhdikasta loppua koska tämä sarja alkoi niin jännittävästi, mutta oikeastaan kaikki tuntui olevan ohi ennen kuin ennätti edes tajuamaan. Loppu oli ehkä vähän turhan yksinkertainen, mutta ainakin se oli onnellinen. Oikein kiva trilogia hyvältä kirjailijalta, ehkä tutustun seuraaviinkin sarjoihin mikäli niitä suomenkielisenä putkahtelee jossain vaiheessa kirjastoon.

Mio
Mio
Arvosanat 55
Kirja-arviot 12
Viestit 4
toukokuu 5, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Veera Kiukas
Veera Kiukas
Arvosanat 69
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 8, 2022
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Päivi Marttila
Päivi Marttila
Arvosanat 69
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 30, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Hunaja
Hunaja
Arvosanat 113
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 22, 2021
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
jp
jp
Arvosanat 58
Kirja-arviot 11
Viestit 0
kesäkuu 24, 2021
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle