Hiekka
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (46)
Kirjahyllytilastot

Hiekka

Hugh Howey
Julkaistu: elokuu 2, 2016 (Like)
Alkuperäinen nimi: Sand
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Osallistu keskusteluun (viestejä 16 kpl)

Alkuteos ilmestynyt viitenä pienoisromaanina 2013–2014. Suomentanut Einari Aaltonen. Sidottu, kansipaperi.

Howey luo uuden maailman huippumenestyneen Siilon saagan jälkeen

Maailma on hautautunut hiekkaan ja dyynien päällä nuori Palmer haaveilee urasta hiekkasukeltajana, kuten isäkin aikanaan. Kaksitoista vuotta sitten isä lähti sukellukselle, eikä koskaan palannut. Palmer ja hänen sisaruksensa joutuvat kohtaamaan yksin maailman, joka kulkee kohti kataoamista.

Hiekka on Siilon saagan kirjoittajan uusi dystopia maailmasta, jossa toivo on hautautunut hiekan alle. Tuuli siirtää dyynejä jatkuvasti, eikä koskaan tiedä mitä seuravana päivänä tapahtuu.

Kirjan arvostelut:

”Hugh Howey osaa todella kirjoittaa.” – SFX

”Hiekka todistaa ettei Siilon menestys ollut onnekas sattuma. Hiekka on erinomainen scifi-tarina, taitava ja peräänantamaton.” – Financial Times

muokattu 05.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Delirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia, #1)Hiekkasotilaat (Routasisarukset, #2)Musta miesTähtipöly (Tähtitrilogia, #3)Konejumalat (Routasisarukset, #3)

Kirja-arvioita (3)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0

Hiekka tempaisi mukaansa välittömästi. Eletään hiekkaerämaassa, missä selviytymisen eteen on tehtävä rankasti töitä. Hiekka tunkeutuu joka paikkaan. Koko maailma on yhtä hiekkaa. Ehkäpä siksi hiekasta käytetään hauskasti eri nimityksiä, riippuen olomuodosta tai mihin hiekka on tunkeutunut.

Hiekkasukeltajat ovat aarteen etsijöitä, jotka etsivät muinoin hiekkaan hautautuneesta kaupungista vanhaa tavaraa. Hiekassa sukeltamisen voi hyvin rinnastaa syvänmeren ... (lisää)

anmamat avatar
Kirjoittanut
3.0

Hiekka on osittain ihan viihdyttävä kirja. Siilo-sarjan luettuani odotukseni olivat korkealla, mutta ne eivät kyllä täysin täyttyneet. Opus kyllä tempaisi mukaansa, mutta henkilöhahmot eivät ole kovin kiinnostavia, kerronta on välillä lapsellista ja suomennoksessa on turhan paljon kirjoitusvirheitä. Suosittelen lukemaan kirjan, jos dystopiat kiinnostavat ja lukija on valmis innostumaan ei-niin-täydellisestäkin teoksesta. 

Handels avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 3 jäsentä ja 36 vierailijaa
Louhikäärme, Kuunliekki, Nokka10
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857