Tulimeri (Kuolemanportti, #3)
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (172)
Kirjahyllytilastot

Tulimeri

Margaret Weis, Tracy Hickman
Julkaistu: 1998 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Fire Sea
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Jukka Nyman. Päällys: Keith Parkinson. Sidottu.

Aikojen alkuhämärissä mahtavat sartanit aiheuttivat maailman eriytymisen tulen, kiven, ilman ja veden valtakunniksi. Saadakseen haltuunsa koko universumin Nexuksen herra lähettää palvelijansa patryni Haplon Kuolemanportin kautta aiheuttamaan sekasortoa kaikkiin maailmoihin.

Arianuksen ja Pryanin jälkeen matka jatkuu Abarrachiin, kiven valtakuntaan. Yllätyksekseen Haplo saa seuraa sartani Alfredin, vihollisrodun jäsenestä.

Asiat Abarrachissa ovat heikolla tolalla: sartanit ovat kadottamassa taikavoimansa. Koko valtakunta on vain kiveä ja laavaa ja pimeyttä, sillä suuri kivipylväs, joka aiemmin säteili maailmaan valoa ja lämpöä, on lakannut toimimasta. Joku käy äärimmäisen salakavalaa sotaa tuhotakseen koko kansan – mutta miksi?

Perillä Abarrachissa Haplo ja Alfred tekevät löydön, joka voi tervehdyttää kaikki neljä maailmaa – tai tuhota koko universumin.

muokattu 06.07.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rautatytär (Rauta-saaga, #2)Pedon luolasto (Deltoran vyö, #6)Voro: Kolmen kuninkaan aarre (Voro, #1)Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus (Ihmeotukset, #1)Viillot (Viillot, #1)
Paikalla 29 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455