Tulimeri (Kuolemanportti, #3)
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (172)
Kirjahyllytilastot

Tulimeri

Margaret Weis, Tracy Hickman
Julkaistu: 1998 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Fire Sea
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Jukka Nyman. Päällys: Keith Parkinson. Sidottu.

Aikojen alkuhämärissä mahtavat sartanit aiheuttivat maailman eriytymisen tulen, kiven, ilman ja veden valtakunniksi. Saadakseen haltuunsa koko universumin Nexuksen herra lähettää palvelijansa patryni Haplon Kuolemanportin kautta aiheuttamaan sekasortoa kaikkiin maailmoihin.

Arianuksen ja Pryanin jälkeen matka jatkuu Abarrachiin, kiven valtakuntaan. Yllätyksekseen Haplo saa seuraa sartani Alfredin, vihollisrodun jäsenestä.

Asiat Abarrachissa ovat heikolla tolalla: sartanit ovat kadottamassa taikavoimansa. Koko valtakunta on vain kiveä ja laavaa ja pimeyttä, sillä suuri kivipylväs, joka aiemmin säteili maailmaan valoa ja lämpöä, on lakannut toimimasta. Joku käy äärimmäisen salakavalaa sotaa tuhotakseen koko kansan – mutta miksi?

Perillä Abarrachissa Haplo ja Alfred tekevät löydön, joka voi tervehdyttää kaikki neljä maailmaa – tai tuhota koko universumin.

(muokattu 06.07.2011)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kasvottomat (Keplo Leutokalma, #3)LucianEnnen hirttämistä (Ensimmäinen laki, #2)Mitä huominen tuo tullessaanViimeisellä kynnyksellä (Ikikesä, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 54 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Sanna Korhonen
Jäseniä yhteensä: 8867