Paikka nimeltä Vapaus

@ Ken Follett
Paikka nimeltä Vapaus - Ken Follett 4.00   1

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Anu Niroma. Päällyksen kuva: Syd Brak. Sidottu, kansipaperi.

Ken Follett löysi puutarhansa mullasta rautaisen pannan. Paksussa kahleessa oli syvä murtuma merkkinä siitä, että sitä oli yritetty väkivalloin avata. Historian patinoima kapine alkoi kiehtoa kirjailijan mielikuvitusta. Jos rautainen kaulapanta osaisi puhua, mitä sillä olisi kerrottavanaan? Paikka nimeltä Vapaus on menestyskirjailijan huimapäisin seikkailu, loistava tarina urheudesta ja uskalluksesta, toivosta ja rakkaudesta.

Skotlanti, High Glenin kylä 1700-luvulla. Nuori kaivosmies Mack McAsh nousee yhden miehen sotaan hiilikaivosten mahtavaa omistajaa vastaan. Hän ei tahdo tuhlata elämäänsä orjatyöhön vaarallisissa ja pimeissä kaivosonkaloissa ja kuolla nuorena kuten hänen isälleen kävi. Mack palaa halusta päästä jonnekin pois. Hän löytää yllättävän liittolaisen kauniista, aristokraattisesta Lizzie Hallimista, joka kaipaa ulos omasta, toisenlaisesta helvetistään.

Mackin vapaudennälkä saa hänet kerran toisensa jälkeen vastakkain Britannian kovien sääntöjen kanssa. Väkivaltaisuutensa takia hän joutuu niiden tuhansien joukkoon, jotka laivataan Amerikan siirtomaihin työskentelemään orjana seitsemän vuoden ajan. Pelko ja epäilys sekoittuvat hurjaan toivoon, kun Mack McAsh ajattelee uutta maata ja uusia mahdollisuuksia.


Luokitus: Historia

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1996 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'A Place Called Freedom'
Tietoja muokattu tammikuu 17, 2023
Muita teoksia kirjailijalta Ken Follett
Valon aseet 10.00   1
Tuli ilta ja tuli aamu 9.00   2
Tulipatsas 8.50   4
Maailma vailla loppua 8.38   8
Taivaan pilarit 8.56   18

Kirja-arviot & arvosanat

Joonas
Joonas
Arvosanat 452
Kirja-arviot 10
Viestit 15
helmikuu 9, 2017
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle