Mifongin kadottama

J. S. Meresmaa
fantasia > korkea fantasia
Mifongin kadottama (Mifonki-sarja #5) - J. S. Meresmaa7.20

Sidottu, kansipaperi.

Mifonki-sarjan viides osa kertoo rajoista, jotka eivät olekaan niin lopullisia kuin miltä näyttävät – eivät edes elämän ja kuoleman välillä. Upeasta henkilögalleriasta ja taidokkaasti punotuista tarinoista tunnettu fantasiasarja on kerännyt uskollisen lukijakunnan.

Belonen entinen kuningatar Ardis Isvergal Duverney palaa takaisin kotikaupunkiinsa Merontesiin yhdessä rakastajansa Dante Rondestanin kanssa, mutta kohtaa suru-uutisia, jotka horjuttavat hänen määrätietoisuuttaan. Yhtäkkiä mikään ei ole niin kuin pitäisi. Kun menneisyydestä ilmestyy hahmo sekoittamaan suunnitelmia entisestään, Ardis saa käyttää kaiken tahdonvoimansa ja neuvokkuutensa haasteista selvitäkseen. Edes Danten siskon, Linnin, kyvyt eivät tunnu riittävän siihen, mitä Ardisilla on mielessään.

Samaan aikaan toisaalla Ardisin poika Ciaran etsii omaa paikkaansa lähtemällä Beloneen, jota hänen oikea isänsä hallitsi vuosikymmeniä. Hänen mukaansa liittyy uskollinen henkivartija Oslaf, arvaamaton Joentuoma sekä uutena tuttavuutena tyttö, josta Ciaran ei tiedä, onko tämä lintu vai kala.

Varmaa kuitenkin on, ettei merkityksellistä ole pelkästään määränpää, vaan myös matka.

Mifongin kadottama on tamperelaisen J. S. Meresmaan (s. 1983) luoman, uskollisia faneja saaneen Mifonki-sarjan viides osa. Siinä koetellaan niin ihmisten voimien rajoja kuin rajoja elämän ja kuoleman välillä. Kaikki rajat eivät kuitenkaan ole niin lopullisia kuin miltä ne näyttävät.

Keskustelua: J. S. Meresmaa :: viestejä 4 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 17, 2016
Kustantaja: Myllylahti
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.20/10
Arvosanoja: 21
Muokattu: lokakuu 17, 2016

Mifonki-sarja -kirjasarja

Mifongin perintö (Mifonki-sarja #1)7.42
Mifongin aika (Mifonki-sarja #2)7.30
Mifongin mahti (Mifonki-sarja #3)7.34
Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja #4)7.16
Mifongin kadottama (Mifonki-sarja #5)7.20
Mifongin lunastama (Mifonki-sarja #6)7.50

Kirja-arvioita

7/10 |
tammikuu 29, 2017
Tämä kirjasarja on aina ollut tavalla tai toisella lähellä sydäntä. Se lumosi heti ensimmäisestä kirjasta lähtien ja veti mukaan historialliseen ja taian täyteiseen maailmaansa. Lukijalle avautuu täysin uudenlainen maailman ennustuksineen ...
9/10 |
tammikuu 02, 2017
Sisältää juonipaljastuksia