Korpisoturi - Laura Gustafsson5.80

Ulkoasu: Jussi Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Ahma muuttaa itärajalle omavaraiseksi erakoksi. Hän varautuu maailmanloppuun, mutta se tapahtuu nopeammin kuin hän osaa odottaa tai toivoa. Yhteiskunnan romahdus katkaisee yhteydet, ja viestintä palautuu kahden ihmisen väliseksi. Valta on niillä, jotka sen ottavat. Toisin kuin useimmat, Ahma on varustautunut: hän aikoo seistä omalla maallaan, ase kädessä, ja turvautua varmuusvarastoonsa.

Vaikka Ahma on itsenäinen, säälimätön ja omavarainen, hän ajautuu pienen lauman jäseneksi. Toiset ihmiset ovat Ahmalle helvetti, mutta onko yksinäisyys vieläkin viheliäisempää?

Laura Gustafssonin kolmas romaani katsoo ihmistä raadollisuudessaan, pienuudessaan ja loputtomassa kauneudessaan. Se on tutkielma selviytymisstrategioista, yhteisöstä ja siitä, miten ihminen on lyhyessä ajassa menettänyt kosketuksen maahan, kaiken perustaan.

Korpisoturi katsoo suomalaisen yhteiskunnan nykytilaa, ja kysyy, mitä suomalaisuus oikeastaan on.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: elokuu 2, 2016
Kustantaja: Into
Tyylit: scifi, mainstream
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 5.80/10
Arvosanoja: 5
Muokattu: elokuu 07, 2016

Kirja-arvioita

6/10 |
maaliskuu 16, 2018
Kirja oli ihan ok. Alku oli tylsä, kun päähenkilö touhuili lähinnä yksikseen. Teos pääsi kuitenkin vauhtiin, kun tarinaan saatiin mukaan lisää hahmoja. Loppu oli mielestäni liian helppo, ja vastaamattomia kysymyksiä jäi aivan liikaa.