Taipumaton (Kadonnut laivasto, #1)
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (39)
Kirjahyllytilastot

Taipumaton

Jack Campbell
Julkaistu: marraskuu 30, 2016 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Dauntless
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi
Avainsanat: avaruusmatkat

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Matti Rosvall. Kannen kuva: IstockPhoto. Sidottu.

YLI VUOSISADAN JATKUNUT maailmojen sota on kääntymässä Allianssin tappioksi. Yllättävä toivo herää, kun Allianssin sata vuotta aikaisemmin sankarillisesti pelastanut John Geary löytyy syväjäädytettynä tuhoutuneen aluksensa pelatuskapselista.

Kun neuvottelut Syndikin kanssa menevät pahasti pieleen, Gearysta tulee laivaston komentaja. Hän pakenee laivastonsa kanssa syvälle vihollisalueelle – mukanaan avain yhteen Syndikin hyperneteistä. Mutta Allianssin vuosikymmeniä jatkuneiden tappioiden seurauksena armeija on muuttunut: perinteiset taisteluopit ovat unohtuneet ja hierarkkinen komentoketju murtunut. Legendan mainetta vastentahtoisesti kantava Geary joutuu napit vastakkain nuorten upseerien kanssa. Jotta Allianssi pystyy pelastumaan, asioiden on muututtava.

Kadonnut laivasto -kirjoista sanottua:

"Parasta sotascifiä aikoihin." – Wired Magazine

"Mukaansatempaavaa… Tähän eivät pety vanhat eivätkä uudet lukijat." – Kirkus Reviews

"Yhdistää sotascifin ja mahtavan avaruusoopperan parhaat ainekset uudeksi jännityssarjaksi… Laivasto purjehtii lukemattomiin yllätyksiin ja seikkailuihin." – Publishers Weekly

"Kiehtovaa… Tämä on sotascifiä, jossa sekä sotilaallinen että tieteispuoli on tehty oikein." – SFX Magazine

"Koko sarja on lukemisen arvoinen. Se on nopeatempoista jännitystä. Taisteluissa avaruuden ja ajan lainalaisuudet on otettu huomioon. Ian Douglasin, David Weberin ja David Draken ystävät tulevat nauttimaan tästä laatusarjasta." – SFRevu

muokattu 10.06.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sääty: Äärimmäinen uhriKaukaisen Maan laulutVoitokas (Kadonnut laivasto, #6)Uhka avaruudestaAvaruuden armoilla (Mikrosarja, #1)

Kirja-arvioita (2)

HeirOfMist avatar
Kirjoittanut
4.0

Kirja on todella realistisesti kirjoitettu, niin todentuntuista että voisi olla mahdollistakin. Suosittelen scifin ystäville.

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0

Taipumaton on aloitusosa avaruussota kirjasarjasta Kadonnut laivasto. Alianssin laivasto on jumissa vihollisen, Syndikin, hallinnoimalla alueella ja tarkoitus olisi päästä kotiin omaan avaruuteen. Ensimmäinen osa kattaa alkutaipaleen pitkästä kotimatkasta, mikä ei suju ilman vastoinkäymisiä. Tarinan pääpaino on sodankäynnissä ja sotastrategioissa. Laivaston kapteenina toimii 100 vuoden syväjäästä herätetty ”Black Jack” Geary. Osa miehistöstä pitää ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 25 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Daniil
Jäseniä yhteensä: 9643