Kolmastoista kertomus

Diane Setterfield
maaginen realismi, mysteeri
Kolmastoista kertomus - Diane Setterfield7.78

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Salme Moksunen. Päällyksen kuva: Honi Werner. Sidottu, kansipaperi.

MARGARET LEA on töissä isänsä antikvariaatissa. Hän lukee vain kuolleiden kirjailijoiden teoksia ja kirjoittaa harrastuksekseen elämäkertoja unohdetuista kirjailijoista. Eräänä päivänä hän saa kirjeen Vida Winteriltä, joka on kuuluisimpia ja rakastetuimpia nykykirjailijoita. Vida Winter haluaa, että Margaret kirjoittaa hänen elämänkertansa. Kirjailija on aina ollut salamyhkäinen ja keksinyt menneisyydestään mitä uskomattomampia versioita vuosien varrella. Nyt hän on jo vanha ja sairas ja haluaa vihdoin kertoa totuuden.

Margaret lähtee empien mutta uteliaana Yorkshireen tapaamaan Vida Winteriä, ja kirjailija alkaa kertoa tarinaansa. Se on kiehtova, dramaattinenkin kertomus Angelfieldin suvusta ja erityisesti kaksostytöistä Adelinesta ja Emmelinestä. Kertomus kietoo Margaretin pauloihinsa. Tarkistakseen yksityiskohtien todenperäisyyden Margaret matkustaa Winterin lapsuusmaisemiin tutkimaan Angelfieldin kartanon raunioita. Matka menneisyyteen osoittautuu Margaretille myös matkaksi omiin perhesalaisuuksiin.

KOLMASTOISTA KERTOMUS on Kotiopettajattaren romaanin, Humisevan harjun ja Rebekan perillinen, oivaltavalla tavalla perinteitä kunnioittava romaani ja samalla rakkaudenosoitus kirjoille ja lukemiselle.

”Yksinkertaisesti loistava – en ole aikoihin nauttinut esikoisromaanista näin paljon.” – Kate Mosse, kirjailija

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 2007
Kustantaja: Tammi
Tyylit: maaginen realismi, mysteeri
Avainsanat: elokuva, kummitukset
Alkuperäinen nimi: The Thirteenth Tale
Arvosanalla: 7.78/10
Arvosanoja: 14
Muokattu: elokuu 31, 2017