Palanneiden vuoksi
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Palanneiden vuoksi

Jouko Sirola
Julkaistu: maaliskuu 31, 2016 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Kansi: Jenni Saari, sidottu.

Vanhaan tupaan syttynyt valo ajaa Jaakon pois kotoaan öiselle retkelle lapsuuden maisemiin. Viime hetkellä hänen vaimonsa kieltäytyy lähtemästä mukaan ja Jaakon maailma alkaa yhä enemmän horjua. Ovatko jo aikapäiviä sitten menneet Elli ja Eetu palanneet? Voisiko sieltä, mihin he lähtivät, tulla takaisin? Järkkynyt ja polulta moneen suuntaan harhautuva Jaakko kohtaa tuvassa rakkaiden sukulaistensa lisäksi koko tuon- ja tämänpuoleisen.

Vanjärven rannan maisemissa ja Ellintuvassa vaeltava Jaakko liukuu ja liukastelee yhä syvemmälle Ellin ja Eetun tarinoihin. Kubistisen koukuttavasti myös lukija vedetään uppeluksiin. Vedenalaisen matkan johtajaksi ilmaantuu anarkistinen kuoriainen, jonkin sortin suursukeltaja, joka vie kulkijat Vanjärven pohjaan saakka. Eikä se ole mikä tahansa pohja vaan harvinaislaatuinen vanha mosaiikkilattia, jonka kaltaista ei pohjoisella pallonpuoliskolla ole ennen tiedetty olevan.

Palanneiden vuoksi yhdistelee vaivattomasti arkeologiaa, lounaismurretta, kulttuurihistoriaa ja navanalushuumoria siinä missä arki- ja inhorealismiakin. Se on kerronnan ja päällekkäisten maailmojen juhlaa, sukellus, jonka jälkeen näkee maailman hetken ajan toisin.

muokattu 27.09.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Henkien labyrintti1Q84: Osat 1 & 2Väärän kissan päiväMetsän äitiEtäisten esikaupunkien asioita
Paikalla 1 jäsen ja 43 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582