Valkoinen kuningatar (Ruusujen sota, #1)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Valkoinen kuningatar

Philippa Gregory
Julkaistu: syyskuu 22, 2011 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: The White Queen
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia, romantiikka
Avainsanat: tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Natasha Vilokkinen. Kannen suunnittelu: Lene Stangebye Geving. Sidottu, kansipaperi.

Upea historiallinen romaanisarja alkaa!

Englanti, 1464. Lumoavan kaunis leskiäiti Elisabet Woodville on menettänyt omaisuutensa kuolleen aviomiehensä sukulaisille. Ainoa ihminen, joka häntä voi auttaa, on Englannin nuori kuningas Edvard IV. Elisabetin on saatava kuninkaan huomio keinolla millä hyvänsä.

Suunnitelma onnistuu yli odotusten: Elisabet ja Edvard rakastuvat ja menevät naimisiin. Elisabet muuttaa perheineen Lontooseen kuninkaan hoviin huolimatta hoviväen järkytyksestä ja vastalauseista. Osa aatelistosta ei hyväksy Elisabetia ja alkaa välittömästi juonitella tämän pään menoksi.

Elämä kuninkaan puolisona ei ole muiltakaan osin mutkatonta, sillä hovia repii ruusujen sota, York- ja Lancaster-sukujen taistelu kruunusta. Yorkilainen Edvard joutuu tuon tuosta sotaan ja alituinen huoli kalvaa Elisabetia ja pariskunnan kasvavaa lapsikatrasta. Edvard kuitenkin palaa taisteluista vaimonsa syliin kerta toisensa jälkeen voitokkaana ja pariskunnan rakkaus roihuaa.

Sitten Edvard sairastuu vakavasti ja kuolee. Lancasterilaiset näkevät tilaisuutensa tulleen ja Elisabet on elämänsä hurjimman taistelun edessä.

"Olisi vaikeaa tehdä historiasta viihdyttävämpää, eloisampaa ja lumoavampaa." – Sunday Express

"Valkoinen kuningatar on jännittävä lukuromaani, jossa sujuvat vuoropuhelut siivittävät yllätyksellisiä tapahtumasarjoja. Natasha Vilokkisen virheetön ja tiiviskielinen suomennos tukee ansiokkaasti ylvään epookkidraman sommittelua." – Satakunnan Kansa

"...tarina vie mennessään kuten vain hyvin kirjoitettu historiallinen romaani voi tehdä." – Ilta-Sanomat

muokattu 25.08.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)Sydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)Sininen herttuatar (Ruusujen sota, #3)Punainen kuningatar (Ruusujen sota, #2)Tyttö ja Jalopeura

Kirja-arvioita (1)

rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559