Rutaimo
Keskiarvo 2.50
2.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Rutaimo

Juha Jyrkäs
Julkaistu: elokuu 18, 2016 (Salakirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, runous, suomalainen kansanperinne

Rutaimo eli tarina hyvän ja pahan välisestä taistelusta. Kuvittanut Ari Tukiainen. Nidottu.

Kerrotaan jumalten takomasta tarumaisesta kaiken ihmiskunnan tiedon sisältävästä huoneesta, Rutaimosta. Tie sinne käy Ylisen kautta Kultalasta ja Alisen kautta Tuonelasta.

Suuri katotalvi on heikentänyt kuningas Jompaisen valtakuntaa. Pitääkseen sisällissodan partaalla horjuvan kansansa yhtenäisenä, hän varustaa sotajoukon, jonka tarkoitus on anastaa Rutaimon ikuinen onni ja yltäkylläisyys. Mukaan kohtalokkaalle matkalle hän värvää keskinkertaisen tietäjän, salaperäisen raution ja muistinsa menettäneen paimenen.

Mutta heitä kaikkia on petetty jo alusta pitäen…

Juha ”Sähkö-Väinämöinen” Jyrkäksen mustanpuhuva kalevalamittainen kauhurunoelma ihmisen pimeästä puolesta päättää Kultala-trilogian, jonka aiemmat osat olivat Uniaika (2015) ja Ouramoinen (2014). Rutaimon taustalla on kenties tunnetuin suomalaisen kansanperinteen tarina, sampo, jota tuskin koskaan on ennen nähty näin viistosta valosta. Tuloksena on erilainen fantasiatarina.

muokattu 25.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pohjolan porteilla (Louhi-sarja, #3)KontiainenTiera (Sammon vartijat, #2)MörkövahtiUniin piirretty polku (Pohjankontu, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 53 vierailijaa
Pisania, Iivari
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858