Sandman: Nukkekoti (Sandman deluxe, #2)
Keskiarvo 4.18
4.18 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (36)
Kirjahyllytilastot

Sandman: Nukkekoti

Neil Gaiman, Mike Dringenberg, Malcolm Jones III
Julkaistu: elokuu 2015 (RW)
Alkuperäinen nimi: The Sandman: The Doll's House
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, sarjakuva

Ilmestynyt alun perin 1989–1990, kokoomateos 1990. Käsikirjoitus: Neil Gaiman. Piirrostyö: Mike Dringenberg ja Malcolm Jones III. Suomennos: Petri Silas. Sidottu.

"...ja lumppu on sitä paitsi vainaa."

Rakastetut Coraline, Neverwhere, Tähtisumua ja Mirrormask olisivat kenties riittäneet nostamaan Neil Gaimanin (s. 1960) yhdeksi vuosituhannen taitteen fantasian suurista äänistä. Merkitystä olisi korostanut, että aidon renessanssimiehen tavoin hän iskee tarinaa moneen mediaan painetusta sanasta kuunnelmien kautta elokuviin.

Gaiman oli kuitenkin ehtinyt jo 1980-luvun lopulla elvyttää DC Comicsin Sandman-hahmon. Myytit ja arkkityypit omaleimaisille oivalluksilleen naittamalla hän lunasti paikan samassa jatkumossa Homeroksen, Tolkienin ja ystävänsä Alan Mooren kanssa.

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli uudistaa koko viitekehys. Syntyi kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien ikuisten suku.

Tähän jungilaiseen maisemaan ja epätavallisen rikkaaseen hahmogalleriaan saattelee alkuperäisen Sandman-lehden numerot 9–16 sisältävä ja sarjakuvamaailman kärkiartistien loihtimilla muotokuvilla ryyditetty Nukkekoti. Naisille omistamissaan tarinoissa Gaiman kuvailee erilaisia muureja, joita ihmisten välille tietoisesti ja tiedostamatta muodostuu.

muokattu 20.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sandman: Hyväntahtoiset (Sandman deluxe, #9)Sandman: Persoonapeli (Sandman deluxe, #5)Sandman: Yösävelmiä ja alkusoittoja (Sandman deluxe, #1)Sandman: Sepitteitä ja kajastusta (Sandman deluxe, #6)Sandman: Unten ihmemaa (Sandman deluxe, #3)
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734