Rämeen olento: Viides kirja

Alan Moore
scifi, kauhu, sarjakuva
Rämeen olento: Viides kirja (Rämeen olento #5) - Alan Moore7.34

Alkuperäiset tarinat ilmestyneet 1986–1987. Kuvitus: Rick Veitch, John Totleben ja Alfredo Alcala. Suomentanut Anssi Alanen. Sidottu.

"Luulitte ettei tämä voi kääntyä pahempaan päin. Kuvittelitte asioiden saavuttaneen ääripisteensä. Älkää huijatko itseänne. Mitään rajoja ei ole."

Nuori brittikirjoittaja nimeltä Alan Moore teki vuosien 1983 ja 1987 välillä vallankumousta amerikkalaisessa sarjakuvassa. Hänen mullistavassa käsittelyssään DC Comicsin Rämeen olento loi graafiselle tarinankerronnalle uusia standardeja ja pani alulle sarjakuvan vallankumouksen, jonka aallot leviävät edelleen. Rämeen olennon goottisen kauhun puitteissa Moore rakensi kiehtovan intuitiivisen kerrontatavan sekä ainutlaatuisen syvyyden luonnekuvauksiin. Vision toteuttivat hyytävän upealla piirrostyöllään useat yhteistyökumppanit kuten Stephen Bissette, John Totleben, Rick Veitch ja Alfredo Alcala. Tuloksena on yksi sarjakuvan kestävimmistä mestariteoksista.

Rämeen olennon Viides kirja, Alan Mooren vaiheen kattavasta kuuden sarjasta, kokoaa alkuperäiset Swamp Thing -lehdet 51–56, kaikki ensi kertaa suomeksi. Joukossa ovat klassikkotarinat "Maallisten ilojen puutarha" ja "Sinitaivas". Esipuheen kirjoitti Stephen Bissette.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: joulukuu 2015
Kustantaja: RW Kustannus
Tyylit: scifi, kauhu, sarjakuva
Alkuperäinen nimi: Saga of the Swamp Thing: Book Five
Arvosanalla: 7.34/10
Arvosanoja: 6
Muokattu: syyskuu 15, 2016

Rämeen olento -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Vertigon sarjakuvat

Rämeen olento (Rämeen olento #1)7.90
Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento #2)7.86
Rämeen olento: Kolmas kirja (Rämeen olento #3)7.10
Rämeen olento: Neljäs kirja (Rämeen olento #4)7.42
Rämeen olento: Viides kirja (Rämeen olento #5)7.34
Rämeen olento: Kuudes kirja (Rämeen olento #6)6.60

Kirja-arvioita

8/10 |
lokakuu 07, 2016
Rämeen olento lähtee pelastamaan rakasta Abbyaan Gotham Citystä ja joutuu tukkanuottasille itse Batmanin kanssa. Mitä ihmettä? Kauhua on vähemmän kuin sarjan aiemmissa osissa, mutta kieli ja kuvat ovat tasan yhtä kauniita. Lue koko arvostelu ...