Allmaan vaskitsa

Sari Peltoniemi
Julkaistu: maaliskuu 17, 2017 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kuvittanut Laura Haapamäki. Nidottu.

Löytyykö Kielisestä apua Allmaan asukkaille, lempeille gnoomeille, jotka ovat joutuneet hiisien orjiksi?

Huiman Avaimenkantaja-trilogian toinen osa vie lukijan maan alle, gnoomien asuttamaan Allmaahan, jossa auringon edessä onTaivazalan tuulettarien kutoma huntu. Hiidet ovat tuhoamassa Allmaan asukkaat ja rauhan, ja tarvitaan kielisläisten ja gnoomien kaikki rohkeus ja oveluus hiisien voittamiseksi.

Allmaan lähettiläs, vanha vaskitsa, on tullut henkensä uhalla hakemaan Kielisestä apua Allmaan asukkaille. Allmaan asiat ovat huonosti, eikä avaimenkantajaa ole näkynyt pitkiin aikoihin. Lopulta Kielisestä löytyy ihmisiä, joissa on Allmaan tuoksu, yhdessä hyvin vahva ja muissa niin heikko, ettei sitä edes huomaisi ellei olisi niin tarkka haistaja kuin vaskitsa.

Avaimenkantaja Mosse ei muista, miten avainta pitäisi käyttää ja Allmaan porttikin on piilossa. Allmaahan on kuitenkin päästävä. Täytyy löytää reitti ja täytyy valita sopivat henkilöt vaaralliselle matkalle.

(muokattu 18.03.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Aistienvartija (Väki, #2)Pirates of the Caribbean: Salazarin kosto (Pirates of the Caribbean, #5)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Rubiininpuna (Rakkaus ei katso aikaa, #1)Löytynyt (Taikavaras, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 61 vierailijaa
Niahm, Nokka10
Uusin jäsen: Teemu Sihvonen
Jäseniä yhteensä: 8844