Allmaan vaskitsa (Avaimenkantaja, #2)
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Allmaan vaskitsa

Sari Peltoniemi
Julkaistu: maaliskuu 17, 2017 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kuvittanut Laura Haapamäki. Nidottu.

Löytyykö Kielisestä apua Allmaan asukkaille, lempeille gnoomeille, jotka ovat joutuneet hiisien orjiksi?

Huiman Avaimenkantaja-trilogian toinen osa vie lukijan maan alle, gnoomien asuttamaan Allmaahan, jossa auringon edessä onTaivazalan tuulettarien kutoma huntu. Hiidet ovat tuhoamassa Allmaan asukkaat ja rauhan, ja tarvitaan kielisläisten ja gnoomien kaikki rohkeus ja oveluus hiisien voittamiseksi.

Allmaan lähettiläs, vanha vaskitsa, on tullut henkensä uhalla hakemaan Kielisestä apua Allmaan asukkaille. Allmaan asiat ovat huonosti, eikä avaimenkantajaa ole näkynyt pitkiin aikoihin. Lopulta Kielisestä löytyy ihmisiä, joissa on Allmaan tuoksu, yhdessä hyvin vahva ja muissa niin heikko, ettei sitä edes huomaisi ellei olisi niin tarkka haistaja kuin vaskitsa.

Avaimenkantaja Mosse ei muista, miten avainta pitäisi käyttää ja Allmaan porttikin on piilossa. Allmaahan on kuitenkin päästävä. Täytyy löytää reitti ja täytyy valita sopivat henkilöt vaaralliselle matkalle.

(muokattu 18.03.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rautakuningas (Rauta-saaga, #1)Piiri (Engelsfors-trilogia, #1)Keskiyö (Soturikissat: Uusi profetia, #1)Loimut (Synkät vedet, #3)Pimennys (Soturikissat: Kolmikon mahti, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 35 vierailijaa
Sonja perätalo
Uusin jäsen: ArunaK
Jäseniä yhteensä: 8759