Joonaanmäen valaat
Keskiarvo 3.45
3.45 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Joonaanmäen valaat

A. W. Yrjänä
Julkaistu: lokakuu 9, 2017 (Johnny Kniga)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, seikkailu
Avainsanat: kotimainen, mytologia, sadut

Joonaanmäen valaat: Seikkailukertomus. Graafinen suunnittelu: Mika Wist. Sidottu.

VALAAT TULEVAT!

Joonaanmäki on tuulen kynsimä saari jossakin päin Suomenlahtea, ihan vähän tunnetun maailman tuolla puolen. Siellä, erään hiekkaisen lahdelman hujakoilla, asuvat Inkeri ja Johannes sekä monenkirjava joukko mitä eriskummallisimpia ihmisiä.

Saarella ystävyys on lujaa, eläimet kaunopuheisia, koneet salaperäisiä, kirjat ikivanhoja, siideri kuivaa, kirsikkahillo makeaa ja elämä kaikkinensa miellyttävän verkkaista.

Mutta sitten elokuun jo taittuessa syksyyn maa järkähtää ja eteen aukeaa niin syvä arvoitusten sokkelo, että sen selvittämiseksi Joonaanmäen väki saa seilata maailman ääriin ja vieläkin kauemmas.

Joonaanmäen valaat on runollisen vanhanaikainen seikkailukertomus, jossa ihmiselon arki ja ihmetys kohtaavat saumattomasti. A. W. Yrjänän maailma on kuin Tove Janssonin, Jules Vernen ja Hugo Prattin yhteistuumin keittelemä. Se on syvästi inhimillinen, hivenen outo, melkoisen leikkisä ja paikka paikoin myös aavistuksen pelottava.

(muokattu 04.09.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ansa (Mahtavat 12, #2)Vapaat pikkumiehet (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #2)Jumalten sota (Percy Jackson, #5)Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl, #5)Meren pohjalla (Nuorten kirjoja, #38)

Kirja-arvioita (1)

lukuvalo avatar
Kirjoittanut ()
3.5

Joonaanmäen valaat on juuri sitä mitä luvataan. Eli ihana vanhanajan seikkailukertomus. Vanha aika tuo minulle tässä tapauksessa mieleen Jules Vernen. Väistämättä tulee lapsena luetut Vernet mieleen. Kuvitusta myöten. Mitään uuttahan kirja ei tuo genreen, paitsi juuri ehkä idean siitä, että vanhaan voi palata ja se tuntuu näin hyvin toteutettuna raikkaalta. Kirjassa on jonkinlaista viattomuutta, mikä niinikään tuntui mukavalta. Kovin syvällisiä ei pohdita mutta ajatuksen ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 119 vierailijaa
Jukuke, Pisania
Uusin jäsen: Juho Saari
Jäseniä yhteensä: 8769