Maailman lahjakkain tyttö
Keskiarvo 3.44
3.44 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Maailman lahjakkain tyttö

Mike Carey
Julkaistu: marraskuu 9, 2016 (Like)
Alkuperäinen nimi: The Girl with All the Gifts

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, kauhu
Avainsanat: elokuva, tieteiskauhu, zombit

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Juha Ahokas. Sidottu.

Arthur C. Clarke -palkintoehdokas 2015, British Fantasy -palkintoehdokas (kauhuromaanit) 2015, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2017.

Melanie on hyvin erityinen pikkutyttö

Joka aamu Melanie istuu huoneessaan odottamassa. Kun häntä tullaan hakemaan luokkaan, kersantti osoittaa Melanieta aseellaan samalla kun kaksi muuta sotilasta sitoo tytön pyörätuoliin. Melaniesta tuntuu, etteivät he pidä hänestä. Hän vitsailee, ettei pure, mutta he eivät naura.

Maailman lahjakkain tyttö on zombipainajainen, jollaista et ole vielä lukenut. Kaikki zombit eivät olekaan vain tahdottomia hirviöitä, vaan osa heistä saattaa kirjoittaa uusiksi ihmiskunnan tulevaisuuden.

Romaaniin perustuva elokuva The Girl with All the Gifts saa Suomen-ensi-iltansa 18.11. Elokuvan pääosissa nähdään mm. Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine ja Sennia Nanua.

Arvosteluotteita:

"Mestariteos." – Sun

”Originelli, jännittävä ja väkevä.” – The Guardian

"Unohtumaton, sydäntä särkevä." – Vogue

”Yksi mielikuvituksellisimmista ja kekseliäimmistä lisäyksistä dystopioiden kaanoniin.” – Kirkus

”Mahtava lukukokemus, joka pitää otteessaan eikä päästä irti.” – John Ajvide Lindqvist

”Sydämellinen, armoton ja kipeän inhimillinen – yhtä raikas kuin kauhistuttavakin. Helmi.” – Joss Whedon

"Älykäs zombi-romaani pohtii, miltä maailmanloppu näyttää hirviönä pidetyn lapsen silmin." – Tähtivaeltaja-palkintoraati

Muokannut Jussi (23.03.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Jekyll ja Hyde ja muita kertomuksiaRämeen olento (Rämeen olento, #1)Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento, #2)Suuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)Scifistin malja

Kirja-arvioita (3)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
3.0

Eletään tulevaisuuden maailmassa, jossa sieni-infektio on päässyt valloilleen aiheuttaen tartunnan saaneiden aivoissa muutoksia. Tauti on levinnyt kulovalkean tavoin kaikkialle ja terveitä ihmisiä on enää harvassa.

Juoni etenee tavanomaiseen jännityskertomuksen tapaan. Se ei päässyt juurikaan säväyttämään muutamia kauhukohtauksia lukuun ottamatta.

Hahmot ovat melko yksiulotteisia - heissä on kussakin yksi hallitseva piirre. On maaninen tutkija, jonka ... (lue lisää)

Wind avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Helppo- ja nopealukuinen sujuvasti etenevä dystopia, joka piti hyvin otteessaan. Tyylilaji osui kirjamakuni ytimeen ja ahmin kirjan pikavauhtia. Loppu oli pettymys ja toi vaikutelman, että kirjailijalta loppui aika ja hän rustasi viimeiset lauseet matkalla kustantamoon viemään käsikirjoitusta. Ei tämä mitään korkeakirjallisuutta ole, mutta hyvää viihdettä zombien ja dystopioiden ystäville. Pidin kovasti.
Paikalla 50 vierailijaa
Uusin jäsen: XxSynciAxX hasib
Jäseniä yhteensä: 8012