Linnake
Keskiarvo 3.70
3.70 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Linnake

Bernard Cornwell
Julkaistu: helmikuu 6, 2017 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: The Fort
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Ulla Lempinen. Sidottu, kansipaperi.

HISTORIALLINEN ROMAANI YHDYSVALTAIN VAPAUSSODAN SUURIMMASTA MERITAISTELUSTA

KESÄKUU 1779 Massachusettsin siirtokunnassa Pohjois-Amerikassa. Yhdysvaltain itsenäisyyskamppailut ovat jatkuneet lähes kolme vuotta, kun syrjäiselle Penobscotinlahdelle lipuu Brittiläisen imperiumin sotalaivasto. Siirtomaavaltaa vastustavien ja siirtokuntien itsenäisyyttä ajavien kapinallisten liikehdinnän tukahduttaakseen laivaston miehistö ryhtyy rakentamaan lahdelle linnoitusta. Kun paikallisten patrioottien armeija ryhtyy vastarintaan, on edessä Yhdysvaltain vapaussodan suurin meritaistelu, jossa vihollisen aliarvioinnista maksetaan kova hinta.

Tositapahtuviin perustuvassa romaanissaan Cornwell herättää henkiin kaksi Yhdysvaltojen itsenäisyyssodan merkittävää ikonia ‒ nuoren skotlantilaisen luutnantin John Mooren ja patriootti Paul Reveren – ja tulee samalla kyseenalaistaneeksi kuvan, joka Yhdysvaltain vallankumouksen sankareista on rakentunut. Moraalinen rappio, inhimilliset motiivit ja sodan henkinen taakka kietoutuvat osaksi historiallista tapahtumasarjaa, jonka keskiössä on Brittiläisen imperiumin keskeneräiseksi jäänyt linnake, Fort George.

(muokattu 11.02.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrskylintu (Ruusujen sota, #1)Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)Pakanavaltias (Uhtred-sarja, #7)Asterix ja Piktit (Asterix, #35)Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras, #1)
Paikalla 3 jäsentä ja 57 vierailijaa
LordStenhammar, Jussi, rudi92
Uusin jäsen: Taina Rytkönen
Jäseniä yhteensä: 8808