Skottilainen vanki (Lordi John #4) - Diana Gabaldon7.34

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. Sidottu, kansipaperi.

Jotkin kalavelat voi maksaa vain verellä

Vuosi on 1760. Jamie Fraser viettää hiljaiseloa ehdonalaisessa sotavankeudessa Helwaterissa Englannin järviseudulla menettämäänsä vaimoa kaivaten. Päivien yksitoikkoisuuteen tulee äkkinäinen katkos, kun lordi John palaa hänen elämäänsä ja esittää haasteen, joka vie hänet taas kauas kaikesta, mitä hän pitää tärkeänä.

Lordi John Grey – aristokraatti, sotilas ja satunnainen vakooja – on saanut haltuunsa tulenarkoja dokumentteja, jotka tuovat julki korruptoituneen brittiupseerin vehkeilyt ja vihjaavat sen lisäksi salakavalammasta uhkasta. Lordi John arvelee, että vain Jamie voisi tuoda selkoa hämmentävään, Ylämaan skottien kielellä kirjoitettuun runomuotoiseen viestiin. Mutta suostuuko mies auttamaan?

Jäljet viittaavat Irlantiin, ja pian lordi Johnin ja Jamien on tahtomattaankin liittouduttava jälleen vaiheikkaalla matkallaan maahan, jonka synkkiin linnoihin kätkeytyy kauhistuttavia salaisuuksia ja soihin kuolleiden luita. Lojaalius on koetuksella poliittisesti tukalalla aikakaudella, jolloin sanansa pitäminen saattoi merkitä sydämensä särkemistä.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 2012
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: historia
Alkuperäinen nimi: The Scottish Prisoner
Arvosanalla: 7.34/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: syyskuu 19, 2017

Lordi John -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Matkantekijä

Lordin yksityisasia (Lordi John #1)7.00
Lordi John ja veitsenterän veljeskunta (Lordi John #3)
Lordi John ja paholaisen korttipakka (Lordi John #2)6.66
Skottilainen vanki (Lordi John #4)7.34