Skottilainen vanki (Lordi John, #4)
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Skottilainen vanki

Diana Gabaldon
Julkaistu: lokakuu 2012 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Scottish Prisoner
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. Sidottu, kansipaperi.

Jotkin kalavelat voi maksaa vain verellä

Vuosi on 1760. Jamie Fraser viettää hiljaiseloa ehdonalaisessa sotavankeudessa Helwaterissa Englannin järviseudulla menettämäänsä vaimoa kaivaten. Päivien yksitoikkoisuuteen tulee äkkinäinen katkos, kun lordi John palaa hänen elämäänsä ja esittää haasteen, joka vie hänet taas kauas kaikesta, mitä hän pitää tärkeänä.

Lordi John Grey – aristokraatti, sotilas ja satunnainen vakooja – on saanut haltuunsa tulenarkoja dokumentteja, jotka tuovat julki korruptoituneen brittiupseerin vehkeilyt ja vihjaavat sen lisäksi salakavalammasta uhkasta. Lordi John arvelee, että vain Jamie voisi tuoda selkoa hämmentävään, Ylämaan skottien kielellä kirjoitettuun runomuotoiseen viestiin. Mutta suostuuko mies auttamaan?

Jäljet viittaavat Irlantiin, ja pian lordi Johnin ja Jamien on tahtomattaankin liittouduttava jälleen vaiheikkaalla matkallaan maahan, jonka synkkiin linnoihin kätkeytyy kauhistuttavia salaisuuksia ja soihin kuolleiden luita. Lojaalius on koetuksella poliittisesti tukalalla aikakaudella, jolloin sanansa pitäminen saattoi merkitä sydämensä särkemistä.

muokattu 19.09.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Tulisielu (Jääsielu, #2)Tyhjä valtaistuin (Uhtred-sarja, #8)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Kyyroksen sotaretki (Anabasis, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574