Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus

J. K. Rowling
Julkaistu: syyskuu 14, 2017 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: elokuva, harry potter
Osallistu keskusteluun (viestejä 120 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Sidottu, kansipaperi.

Tutkija ja tutkimusmatkailija Lisko Scamanderin ihmeotukset karkaavat ja aiheuttavat kaaoksen New Yorkissa.

Huikea seikkailu vuosisadan alun New Yorkissa amerikkalaisten velhojen ja jästien ja ihmeotusten maailmassa! Jaana Kapari-Jatan kekseliäs ja loistava suomennos!

On vuosi 1926. Tylypahkasta aikoinaan valmistunut velho ja tutkija ja taikaministeriön työntekijä Lisko Scamander (jota elokuvassa esittää Eddie Redmayne) on ollut tutkimusmatkalla ympäri maailmaa tutkimassa ihmeotuksia ja hänen tarkoituksenaan on pysähtyä pikaisesti New Yorkiin, mutta pysähdyksestä tuleekin pitempi kuin hän arvasi. Amerikan jästit ovat hankalaa joukkoa ja Amerikan velhot pahemmassa pulassa kuin Englannin velhot. Osa Liskon ihmeotuksista karkaa ja New York on kaaoksessa.

J. K. Rowlingin käsikirjoitus elokuvaan Ihmeotukset ja niiden olipaikat on jännittävä seikkailu vuosisadan alun New Yorkissa, amerikkalaisten velhojen ja jästien ja ihmeotusten maailmassa. Tarinan inspiraationlähteenä ja innoittajana on ollut Lisko Scamanderin tekemä Tylypahkan oppikirja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.

muokattu 03.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hukan perimätPahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse, #7)Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse, #2)Aistienvartija (Väki, #2)Ennen päivänlaskua ei voi
Paikalla 4 jäsentä ja 49 vierailijaa
Thialfi, Fievre, kyty, Pisania
Uusin jäsen: touko kumpulainen
Jäseniä yhteensä: 9327