Sotilaat (Talon-saaga #3) - Julie Kagawa 7.70   40

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Eeva Parviainen. Sidottu, kansipaperi.

LOHIKÄÄRMEET OVAT PALANNEET...

Silmukka Emberin, Cobaltin ja Garretin ympärillä kiristyy. Talon, lohikäärmeiden kattojärjestö, ei siedä rintamastaan livenneitä karkureita ja on antanut kapinallisille kaksi vaihtoehtoa: antautua tai kuolla. Katseilta piilossa se on kehittämässä aivan uudenlaista tappokonetta, jonka tuhovoimasta kenelläkään ei ole vielä varmaa käsitystä. Samaan aikaan Pyhän Yrjänän Veljeskunta, jolle ainoa hyvä lohikäärme on kuollut lohikäärme, on lisännyt iskujaan vihollisiaan vastaan – välittämättä siitä, onko kohteena Talon vai sitä vastaan taistelevat kapinalliset. Ja kun kammottava salaliitto iskujen takana paljastuu, ei kukaan ole enää turvassa.

Ember jatkaa sisäistä Jaakobin painiaan tunteidensa kanssa. Hänessä on kaksi minää, jotka rakastavat tahoillaan: Tulisielu, hänen lohikäärmepuolensa, rakastaa Cobaltia, kapinallisverkoston nuorta johtajaa, ja ihminen hänessä puolestaan Garretia, Pyhän Yrjänän Veljeskunnan kouluttamaa ammattisotilasta. Valinta on tehtävä, vaikka se särkeekin hänen sydämensä.

”…vielä sietämättömästi jännittävämpi ja riipaisevampi osa uskomattomaan sarjaan. Rakastin ja nautin kirjasta täysin siemauksin!” – Goodreads

”Olen aina rakastanut Julie Kagawan kirjoja ja Sotilaat täytti kaikki odotukseni.” – GoodreadsArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 28, 2017 (HarperCollins Nordic)
Alkuperäinen nimi Soldier
Tietoja muokattu huhtikuu 3, 2017

Talon-saaga

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 4 kpl.

Sarjan päätösosaa Inferno (2018) ei suomennettu.

Lohikäärmeet (Talon-saaga #1) 7.92   74
Kapinalliset (Talon-saaga #2) 7.78   53
Sotilaat (Talon-saaga #3) 7.70   40
Legioona (Talon-saaga #4) 7.76   34

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 415
Kirja-arviot 344
Viestit 0
syyskuu 28, 2021
7 / 10

Talon sagan kolmannessa osassa jatketaan pakoilemista, taistelua ja juonittelua. Nyt aletaan taistella hieman jo vastaan ja tunteetkin kuumenevat kolmiodraaman syövereissä. Kirjan alkupuoli on mielestäni melkoisen puuduttavaa luettavaa, mutta loppua kohden mentäessä menee jännäksi. Edelleen odotan josko tämä muuttuisi reversed haremiksi, mutta ei hyvältä näytä... Nopea- ja helppolukuinen kirja tämä on kuten sarjan aiemmatkin osat. Täytyypäs siirtyä heti seuraavaan osaan, kun loppui niin jännästi! 

Book_lover
Arvosanat 43
Kirja-arviot 30
Viestit 0
marraskuu 10, 2020
10 / 10

Aivan mahtava! Se oli niin jännittävä ettei sitä voinut päästää kädestä hetkeksikään. Mahtavat taistelukohtaukset ja päähenkilöiden väliset rakkaussuhteet.

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
marraskuu 11, 2018
10 / 10

Sotilaat jatkaa vaikuttavaa Talon-saagaa mallikkaasti. Juoni ja hahmot ovat pysyneet mahtavina ja mielestäni Emberin ja Garretin, sekä Emberin ja Rileyn väliset suhdekoukerot ovat parasta antia kirjassa. Totta kai jännittävät tapahtumat olivat myös loistavia ja taitavasti kirjoitettuja, mutta mielestäni Kagawa on taitavammillaan kirjoittaessaan vaikeista tunneasioista. 

Talon-saaga on ehdottomasti yksi parhaimpia kirjasarjoja ja odotan innokkaasti neljännen osan lukemista.

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
kesäkuu 16, 2018
8 / 10

Jälleen kerran uskomaton osa tähän sarjaan. Nautin jälleen tästäkin kirjasta erittäin paljon ja tämä vastasi ehdottomasti odotuksiani. Olisin ehkä kaivannut hieman enemmän sisältöä Emberin näkökulmasta, mutta ei sen puutetta oikeastaan huomannut kirjaa lukiessa. Tässäkin kirjassa on kertojina edelleen Ember, Garret, Riley ja Dante sekä uutena Sebastian, joka kertoo Garretin menneisyydestä. Itse pidin tätä kivana lisänä, sillä hahmojen taustasta on mielestäni aina kiinnostavaa lukea. 

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 221
Kirja-arviot 71
Viestit 6
huhtikuu 24, 2017
7 / 10

Nostin Sotilaat käteeni jo pariin otteeseen, mutta alku ei temmannut mukaansa, joten sain sen luettua vasta nyt. Matelevan alun jälkeen kirja imi itseensä ja miellytti lukukokemuksena. Ember palloili kahden tulen välissä eikä osannut valita. (Riley oli ilmiselvä oikea vaihtoehto, joten toimintaa Ember!) Jos tilenne jatkuisi samana, sarja kiertää ympyrää. Danten ja Emberin sisaruus taas toi mieleen Trichin ja Calebin suhteen Veronica Rothin Kapinallisessa. Loppu taas... Niin no saadaanhan seuraava osa ainakin aloitettua mielenkiintoisesta kohdasta. Toimintaa olisi toki voinut olla enemmän. Emberin näkökulmasta olisin halunnut lukea suurimman osan kirjasta, sillä hän on päähenkilö, mutta hän jäikin hieman taka-alalle.

Pinkki Lady
Arvosanat 138
Kirja-arviot 32
Viestit 0
elokuu 27, 2023
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Janski_hah
Janski_hah
Arvosanat 99
Kirja-arviot 14
Viestit 0
lokakuu 23, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
samuel
samuel
Arvosanat 842
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 17, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Link
Link
Arvosanat 105
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 12, 2022
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Diamond
Diamond
Arvosanat 103
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 1, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle