Tiimalasi

@ Gena Showalter
Tiimalasi (Everlife #1) - Gena Showalter 7.24   30

Kansialanimeke: Elämä alkaa kuoleman jälkeen. Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Hanna Arvonen. Sidottu, kansipaperi.

KUOLEMA ON VAIN UUDEN AJAN ALKU...

Sanotaan, että tarinoita kertovat eteenpäin ne, jotka jäävät henkiin. Minä tiedän, ettei se aina pidä paikkaansa.

Minun nimeni on Tenley Lockwood, ja pian minä olen kuollut. Tämä on minun tarinani.

Tenley ”Ten” Lockwood on melko tavallinen 17-vuotias amerikkalaistyttö. Hän on viehättynyt numerologiasta. Hänen perheensä on varakas ja vaikutusvaltainen. Hänellä on ollut ihan hyvä lapsuus. Ten ei tiedä olevansa erikoinen. Hän ei tiedä, että hänen elämänsä olisi hänen syntymäaikansa vuoksi mitenkään erityinen…

Sen hän tietää, että noin vuosi sitten tapahtui jotakin kummallista. Hänet lähetettiin Prynneen. Paikkaa kutsuttiin sisäoppilaitokseksi. Tenin mielestä se on kidutuslaitos tai hullujenhuone. Oliko lähettämisen syynä Tenin pakkomielle numerologiaan? Oliko syynä niskoittelu – se, että Ten kieltäytyi vanhempien ja lähipiirin hänelle esittämästä tulevaisuudesta?

On olemassa Toiselämä, johon nuori astuu 18-vuotiaana. Silloin lapsuuden minä kuolee ja uusi aika alkaa. On olemassa ikuinen totuus, jonka koko maailma hyväksyy. Ensielämä on vain harjoitusta. Ikielämästä kilpailevat verisesti kaksi valtapiiria Troikka ja Myriad – ikiaikaiset viholliset. Molemmat valtapiirit tekevät kaikkensa – keinoja kaihtamatta – saadakseen Tenin puolelleen. Jokaiselle on luotava käsikirjoitus.

Ten tuntee olevansa pelinappula suuressa taistelussa. Hän pakenee. Onko ketään, johon hän voisi luottaa? Ovatko ihmiset ystäviä vai vain henkien kuoria?

"Ainutlaatuinen ja kiehtova – en malttanut laskea kirjaa käsistäni! Uskomattoman upea maailma." – Sarah J. Maas, kirjailija

"Kuin vuoristorata-ajelu, joka saa sydämen jättämään lyöntejä välistä." – P. C. Cast, kirjailija

"Unohtumaton ja voimakas sankaritar." – Kristin Cast, kirjailija

"Synkkä ja kaunistelematon – salaliitot, seikkailut ja romantiikka punoutuvat yhteen tavalla, joka saa sinut kaipaamaan lisää." – Wendy Higgins, kirjailija

"Showalter on luonut elävän tuntuisen ja ainutlaatuisen maailman henkilöhahmoineen, joita ei hetkessä unohda." – Katie McGarry, kirjailija

"Jokainen sana pitää sydäntä otteessaan ja saa pidättämään hengitystä." – Roxanne St. Claire, kirjailijaArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu huhtikuu 26, 2017 (HarperCollins Nordic)
Alkuperäinen nimi Firstlife
Tietoja muokattu kesäkuu 12, 2017

Everlife

Sarja sisältää 1 pääteosta ja yhteensä teoksia 1 kpl.

Vain trilogian ensimmäinen kirja suomennettiin.

Tiimalasi (Everlife #1) 7.24   30

Kirja-arviot & arvosanat

Amsu
Arvosanat 133
Kirja-arviot 4
Viestit 0
heinäkuu 31, 2018
8 / 10

Ensielämä ja toiselämä olivat vähä epäselviä asioita eikä alussa saanut oikein juonesta kiinni mutta sitten kun ne tajusi kirjan ahmi nopeasti parissa päivässä.

Mielestäni kirjan päähenkilö, Tenley oli samaistuttava ja kiinnostava varsinki numeropakkomielteensä takia myös muut hahmot olivat hyvin rakennettuja.

Juoni oli minusta ihan hyvä mutta siitä olisi saanut paremman pienellä hiomisella.

Ainoan miinuksena oli huono suomennus joissakin kohdissa mutta innolla jään odottelemaan jatko-osia.

jp
Arvosanat 58
Kirja-arviot 11
Viestit 0
syyskuu 18, 2017
8 / 10

Alussa ei heti päässyt kirja juoneen mukaan ja en tajunnut mikä tämä ikielämä on ja toiselämä, mutta kun luin kirjaa eteenpäin aloin ymmärtää.

Kirja oli muuten aivan loistava ja kiinnostava. Luin niin paljon että en pystynyt lopettamaan. 

Toinen osa ilmestyy vasta 2018 ja sitten menee jonkin aikaa ennen kuin se tulee suomeksi. Sitä odotellessa... sanon että kannattaa lukea!

Wind
Arvosanat 418
Kirja-arviot 13
Viestit 601
kesäkuu 25, 2017
5 / 10

Tiimalasi oli pienoinen pettymys, näistä aineksista olisi saanut hyvänkin kirjan. Tarina oli monin paikoin epäuskottava ja suomennos huono. Kelpaa viihteeksi jos ei ole liian kriittinen.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
toukokuu 30, 2017
7 / 10

Piti nyt äkkiä lukaista tämä pois alta kun tässä oli niin lyhyt laina-aika. Ai että kaipaan Manalan valtioita ja vähän ehkä harmittaa, että niitä ei sitten suomenneta loppuun, mutta muuta kirjailijan tuotosta kylläkin.

Noh, kuitenkin... aika erikoinen tarina ettenkö sanoisi. Hetken aikaa joutui aina miettimään, että mistähän on kyse koska en meinannut sisäistää tätä Ikimaailman sun muun juttua täysin. Kokonaisuudessaan kirja on aika raaka. Se kuvaa välillä melko yksityiskohtaisestikin kidutusta tai jonkun ihmisen tappamista, ihan yllätti. Alku oli minusta todella mielenkiintoinen kun Ten oli Prynnessä, aika brutaalia toimintaa ettenkö sanoisi, se oikeastaan teki vaikutuksen minuun.

Diamond
Diamond
Arvosanat 103
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 1, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
aituriar
aituriar
Arvosanat 171
Kirja-arviot 36
Viestit 30
toukokuu 31, 2020
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
Amondae
Amondae
Arvosanat 238
Kirja-arviot 0
Viestit 15
maaliskuu 14, 2020
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Janski_hah
Janski_hah
Arvosanat 93
Kirja-arviot 14
Viestit 0
syyskuu 21, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Halla
Halla
Arvosanat 439
Kirja-arviot 26
Viestit 0
heinäkuu 29, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Fire Line
Fire Line
Arvosanat 34
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 2, 2018
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle