Aika-arkku
Keskiarvo 0.00
0.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Kirjahyllytilastot

Aika-arkku

Andri Snær Magnason
Julkaistu: huhtikuu 12, 2017 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi: Tímakistan

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: sadut

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Tapio Koivukari. Sidottu.

Palkittu islantilainen nuortenromaani, jossa fantasia kietoo yhteen menneisyyden ja nykypäivän

Nykyisen kaltaisessa maailmassa on vaikea tilanne – ekonomistit ja poliitikot ennustavat huonoja aikoja. Ihmisillä on mustia laatikoita, joihin he voivat sulkeutua odottamaan parempia aikoja vanhenematta itse ollenkaan.

Myös Sigrúnin perhe päättää, että on aika kiivetä laatikkoon. Sigrúnin laatikko kuitenkin aukeaa ennen aikojaan, ja ulkona häntä odottavat umpeen kasvaneet pihat ja autiot kadut. Yhtään aikuista ei ole missään. Kaikkialla on mustia laatikoita, joiden sisällä ihmiset odottavat maailman pelastumista.

Aikansa vaellettuaan Sigrún tapaa vanhan naisen joka kertoo tarinan ahneesta kuninkaasta, joka halusi hallita myös aikaa. Kuningas tahtoi säästää kauniin tyttärensä synkiltä ajoilta ja teetti läpinäkyvän taika-arkun, joka oli niin tiheään kudottua hämähäkinsilkkiä, ettei edes aika pystynyt läpäisemään sitä. Prinsessa suljettiin arkkuun. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin prinsessa kömpii ulos arkusta, mutta valtakunnassa asiat ovat edelleen huonosti. Vanhan naisen tarinan ja nykymaailman välillä on yhteys, joka Sigrúnin ystävineen on löydettävä, jotta maailma voi pelastua.

Aika-arkku on palkittu Islannin kirjallisuuspalkinnolla ja Islannin kirjakauppiaat valitsivat sen vuoden 2013 parhaaksi nuortenkirjaksi.

Muokannut Darkki (18.04.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vainuttu (Susiraja, #4)Tulen tyttäriäMaresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)Uuteen maailmaan (Remnants – Selviytyjät Maasta, #14)Mammutit: Hopeaturkki (Mammutit, #1)
Paikalla 7 jäsentä ja 69 vierailijaa:
Wicked-Willie, Niksu, Oskari Cederqvist, NoctilucA, punnort, Aleksi Saunamäki, Fievre
Uusin jäsen: Oskari Cederqvist
Jäseniä yhteensä: 6841