Kirjaudu Rekisteröidy
Kirjaudu sisään
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut
Luo tunnus
(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *
Aika-arkku
Keskiarvo 0.00
0.00 tähteä


Kirjahyllytilastot

Aika-arkku

Andri Snær Magnason
Julkaistaan: huhtikuu 17, 2017 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi: Tímakistan

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Tapio Koivukari. Sidottu.

Palkittu islantilainen nuortenromaani, jossa fantasia kietoo yhteen menneisyyden ja nykypäivän

Nykyisen kaltaisessa maailmassa on vaikea tilanne – ekonomistit ja poliitikot ennustavat huonoja aikoja. Ihmisillä on mustia laatikoita, joihin he voivat sulkeutua odottamaan parempia aikoja vanhenematta itse ollenkaan.

Myös Sigrúnin perhe päättää, että on aika kiivetä laatikkoon. Sigrúnin laatikko kuitenkin aukeaa ennen aikojaan, ja ulkona häntä odottavat umpeen kasvaneet pihat ja autiot kadut. Yhtään aikuista ei ole missään. Kaikkialla on mustia laatikoita, joiden sisällä ihmiset odottavat maailman pelastumista.

Aikansa vaellettuaan Sigrún tapaa vanhan naisen joka kertoo tarinan ahneesta kuninkaasta, joka halusi hallita myös aikaa. Kuningas tahtoi säästää kauniin tyttärensä synkiltä ajoilta ja teetti läpinäkyvän taika-arkun, joka oli niin tiheään kudottua hämähäkinsilkkiä, ettei edes aika pystynyt läpäisemään sitä. Prinsessa suljettiin arkkuun. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin prinsessa kömpii ulos arkusta, mutta valtakunnassa asiat ovat edelleen huonosti. Vanhan naisen tarinan ja nykymaailman välillä on yhteys, joka Sigrúnin ystävineen on löydettävä, jotta maailma voi pelastua.

Aika-arkku on palkittu Islannin kirjallisuuspalkinnolla ja Islannin kirjakauppiaat valitsivat sen vuoden 2013 parhaaksi nuortenkirjaksi.

Muokannut Jussi (22.03.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Syvyyksien sininen tie (Leiloman tarinat, #2)Varokaa juustokiltaa! (Lierolan kronikka, #1)Meriansa (Nick Carter, #42)Kukistunut linnoitus (Pappiskvintetti, #4)Parantola
Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa:
Emelie
Uusin jäsen: Juuso
Jäseniä yhteensä: 6758