Suuri fuuga
Keskiarvo 4.67
4.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Suuri fuuga

Matias Riikonen
Julkaistu: tammikuu 26, 2017 (Aula & Co)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen

Kansi: Tuomo Parikka. Sidottu.

TRANSHUMANISTISTA MUTAPAINIA!
SUOMENKIELEN JOUKKOHAUTA!

Matias Riikonen rakentaa nerokkaassa romaanissa sateisesta ja rappeutuneesta Ruovedestä tulevaisuuden odotushuoneen. Eletään aikaa ennen loppua, maailma on yhä melkein tuttu, mutta pelko sen hajoamisesta saa mielet säröille. Neljä onnetonta hahmoa vie vuorollaan kerrontaa eteenpäin.

Teinityttö pakenee mielipuolisia sijaisvanhempiaan selkouniin, omaa hajuaan kammoava poika telttailee kylmenevässä syksyssä, domina kiusaa uhriaan ja karhu odottaa tekoälyä. Taustalla ekokatastrofi ja teknologinen vallankumous kisaavat luomakunnan kohtalosta yksilöiden seuratessa voimattomina sivusta.

Suuri fuuga lainaa muotonsa Ludwig van Beethovenin Große Fugesta ja venyttää esikuvansa tavoin ajattelunsa äärimmilleen. Romaani kysyy, keitä me olemme nyt, kun suomalainen muinaisuus on vaipumassa unohduksiin ja tulevaisuus vaikuttaa ehdottoman vieraalta. Suuri fuuga on yhtä aikaa herkkä ja häiritsevä iltasoitto menetetylle maailmalle, sen sanoille, jumalille ja ihmisille.

Samaan aikaan Suuren fuugan kanssa julkaistaan proosavihko Kiertorata.

muokattu 20.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)Poltettu maa (Maze Runner, #2)Herran tarhurit (MaddAddam-trilogia, #2)Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
Janski_hah
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739