Sandman: Unten ihmemaa (Sandman deluxe, #3)
Keskiarvo 4.20
4.20 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (40)
Kirjahyllytilastot

Sandman: Unten ihmemaa

Neil Gaiman, Malcolm Jones III, Charles Vess
Julkaistu: syyskuu 2015 (RW)
Alkuperäinen nimi: The Sandman: Dream Country
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, sarjakuva

Ilmestynyt alun perin 1990, kokoomateos 1991. Käsikirjoitus: Neil Gaiman. Piirrostyö: Kelley Jones, Malcolm Jones III, Charles Vess, Colleen Doran ja John Bolton. Suomentanut Petri Silas. Sidottu.

"Houkkoj' ihmiset on vaan!"

Rakastetut Coraline, Neverwhere, Tähtisumua ja Mirrormask olisivat ehkä riittäneet nostamaan Neil Gaimanin (s. 1960) yhdeksi vuosituhannen taitteen fantasian suurista äänistä. Merkitystä olisi korostanut, että aidon renessanssimiehen tavoin hän iskee tarinaa moneen mediaan painetusta sanasta kuunnelmien kautta elokuviin.

Gaiman oli kuitenkin ehtinyt jo 1980-luvun lopulla elvyttää DC Comicsin Sandman-hahmon. Myytit ja arkkityypit omaleimaisille oivalluksilleen naittamalla hän lunasti paikan samassa jatkumossa Homeroksen, Tolkienin ja ystävänsä Alan Mooren kanssa.

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli luoda kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien Ikuisten suku.

Tähän ainutlaatuiseen maisemaan ja hahmogalleriaan vie alkuperäiset Sandman-lehdet 17–20 ja kutkuttavaa bonusmateriaalia kokoava novellimuotoinen Unten Ihmemaa. Traagisia tarinoita löytyy niin Kreikan mytologian muusien kuin maailmanmenoon muutosta janoavien kissojenkin parista. Kirjan kruununjalokivi on Shakespearen näytelmään pohjautuva palkittu taidonnäyte Kesäyön unelma.

muokattu 19.11.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sandman: Kerratut elämät (Sandman deluxe, #7)Sandman: Yösävelmiä ja alkusoittoja (Sandman deluxe, #1)Sandman: Nukkekoti (Sandman deluxe, #2)Sandman: Persoonapeli (Sandman deluxe, #5)Sandman: Hyväntahtoiset (Sandman deluxe, #9)
Paikalla 50 vierailijaa
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857