Lohikäärmeen kynsi (Pohjoisen legendat, #1)
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Lohikäärmeen kynsi

Aapo Leisiö
Julkaistu: joulukuu 3, 2016 (Scarabe)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuva: Heikki Kuusipalo. Nidottu.

Arathus on vasta 10-vuotias, kun yllättävä sattuma muuttaa hänen elämänsä täysin. Sadut ja tarinat muuttuvat todeksi kun velho Gerron ottaa nuorukaisen oppipojakseen. Gerron tutustuttaa Arathuksen virtaukseen, jonka mahti ja mahdollisuudet täyttävät nuoren miehen mielen täysin. Ainakin siihen saakka kunnes eräs itsepintainen neito astuu kuvaan.

Arathuksen vartuttua vanhemmaksi mestarin antama tehtävä vie hänet matkalle, joka tarjoaa haasteita ja kokemuksia, jotka vahvistavat nuorta miestä ja antavat hänen elämälleen uuden suunnan. Suhteet vanhoihin tovereihin kehittyvät ja uusia tuttavuuksia syntyy.

Lohikäärmeen kynsi on perinteistä fantasiaa kunnioittavan kirjasarjan ensimmäinen osa. Teos sijoittuu maailmaan, jossa örkit ovat vain yksi hieman ihmisistä poikkeava rotu hyvine ja pahoine yksilöineen, ja jossa maailmaa ylläpitävä voima, virtaus, on kaikkialla, mutta vain harvojen tavoitettavissa.

muokattu 22.12.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)Zequera KätkettyLohikäärmetanssi 1 (Tulen ja jään laulu, #5)Viimeinen toivomus (The Witcher – Noituri, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)
Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Marko Määttänen
Jäseniä yhteensä: 9378