Suuri suunnitelma

Stephen Hawking, Leonard Mlodinow
Julkaistu: 2011 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Grand Design
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjaluonnontieteet

Miksi maailmankaikkeus on olemassa? Miksi juuri tietyt luonnonlait ovat voimassa? Minkä vuoksi maapallolle on kehittynyt elämää? Ennen kaikkea - onko olemassa teoria, joka yhtenäisesti selittäisi tämän kaiken?

Yli kaksikymmentä vuotta Ajan lyhyen historian jälkeen Stephen Hawking hahmottelee vastausta kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet tutkijoita ja tiedemiehiä satoja ja tuhansia vuosia. Hän avaa lukijalle fysiikan uusimpia teorioita ja jännittävimpiä tutkimustuloksia sekä valottaa muun muassa M-teoriaa, joka pyrkii antamaan yhden vastauksen moniin vaikeisiin kysymyksiin. Tiedämme, että Linnunradan kaltaisia galakseja on universumissa käsittämättömän suuri määrä. Mutta onko maailmankaikkeutemmekin yksi lukuisten joukossa?

Stephen Hawkingin Maailmankaikkeus pähkinänkuoressa -kirjassa etsittiin Kaiken teoriaa. Sellainen on jo kehitteillä. Suuri suunnitelma vastaa tämän myötä moneen muuhun kauan auki olleeseen kysymykseen.

(muokattu 07.02.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ihmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkuntaMaailmankaikkeus pähkinänkuoressaHerra Tompkins fysiikan ihmemaassaHerra Tompkinsin uusi maailmaSeitsemän lyhyttä luentoa fysiikasta
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Joku
Jäseniä yhteensä: 9080