Suuri suunnitelma
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Suuri suunnitelma

Stephen Hawking, Leonard Mlodinow
Julkaistu: 2011 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Grand Design
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjaluonnontieteet

Miksi maailmankaikkeus on olemassa? Miksi juuri tietyt luonnonlait ovat voimassa? Minkä vuoksi maapallolle on kehittynyt elämää? Ennen kaikkea - onko olemassa teoria, joka yhtenäisesti selittäisi tämän kaiken?

Yli kaksikymmentä vuotta Ajan lyhyen historian jälkeen Stephen Hawking hahmottelee vastausta kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet tutkijoita ja tiedemiehiä satoja ja tuhansia vuosia. Hän avaa lukijalle fysiikan uusimpia teorioita ja jännittävimpiä tutkimustuloksia sekä valottaa muun muassa M-teoriaa, joka pyrkii antamaan yhden vastauksen moniin vaikeisiin kysymyksiin. Tiedämme, että Linnunradan kaltaisia galakseja on universumissa käsittämättömän suuri määrä. Mutta onko maailmankaikkeutemmekin yksi lukuisten joukossa?

Stephen Hawkingin Maailmankaikkeus pähkinänkuoressa -kirjassa etsittiin Kaiken teoriaa. Sellainen on jo kehitteillä. Suuri suunnitelma vastaa tämän myötä moneen muuhun kauan auki olleeseen kysymykseen.

muokattu 07.02.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailmankaikkeus pähkinänkuoressaSeitsemän lyhyttä luentoa fysiikastaAjan lyhyt historiaIhmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkuntaHerra Tompkinsin uusi maailma
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa
Pena Matikaine, Nokka10
Uusin jäsen: Pena Matikaine
Jäseniä yhteensä: 9573