Sankarien aika (Antiikin taruja lapsille, #2)
Keskiarvo 5.00
5.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Sankarien aika

Arto Kivimäki
Julkaistu: 2010 (Teos)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: nuoret
Avainsanat: antiikin mytologia, kotimainen

Antiikin taruja-sarjan toisen osan, Sankarien ajan, sankarit elävät suuren vedenpaisumuksen ja Troijan sodan välisenä aikana. He kohtaavat erilaisia taruolentoja, kuten siivekkään Pegasos-hevosen, Sfinksin ja Meduusan, jonka katse muuttaa kiveksi.

Kirjan tärkein paikka on Theeba, Kreikan ensimmäinen kaupunki, johon kaikki kirjassa kerrotut tapahtumat jollain tavalla liittyvät.

Ensimmäinen sankari on foinikialainen Kadmos, joka perustaa Theeban ja tuo kirjoitustaidon Kreikkaan. Tarujen keskiössä on kuitenkin vaaleakutrinen Dionysos-jumala jokja hullaannuttaa ihmiset.

Arto Kivimäki on ansaittua suitsutusta saaneella tyylitajullaan ja asiantuntemuksellaan puhaltanut hengen antiikin oikullisiin jumaliin, inhimillisiin sankareihin ja mielikuvituksellisiin taruolentoihin. Sankarien aika on elävää ja vauhdikasta jännitysnäytelmää alusta loppuun.

(muokattu 22.02.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Titaanien kirous (Percy Jackson, #3)Hirviöidenmeri (Percy Jackson, #2)Merenjumalan poika (Olympoksen sankarit, #2)Olympoksen veri (Olympoksen sankarit, #5)Haadeksen talo (Olympoksen sankarit, #4)
Paikalla 60 vierailijaa
Uusin jäsen: aino
Jäseniä yhteensä: 8637