Seleesian näkijä

@ Erika Vik
Seleesian näkijä (Kaksosauringot #2) - Erika Vik 8.30   53

Kansi ja kartta: Erika Vik. Sidottu, kansipaperi.

Corildon ja Aleia ovat saapuneet Seleesiaan selvittääkseen, kuinka Aleiassa olevan lumouksen saisi purettua. Corildonin menneisyys ei jätä miestä rauhaan. Tapahtumia varjostaa Seleesian sisäpoliittinen kuohunta, sillä villit huhut kuiskivat tulilinnuista, jotka karkotettiin puoli vuosisataa sitten. Toisaalla Esme koettaa suojella elämänsä suurinta rakkautta ja pitää Mateon hengissä. Ihmisten maailmassa valmistellaan suunnitelmia, jotka asettavat koko Seleesian tulevaisuuden vaakalaudalle. Kaiken tämän keskellä on Aleia, joka pystyy samaan kuin huonot tuulet. Ihminen, joka vaistoaa seleesien toisen pulssin. Mitä tapahtuu, jos lumouksen saakin purettua? Voiko hän olla uhka seleeseille?

Seleesian näkijä on mukaansatempaava fantasiaromaani totuuden etsimisestä, viholliskuvien murtamisesta, vaikutusvaltaisten vastuusta sekä anteeksiannosta. Kiitetyn Kaksosauringot-trilogian toinen osa tarjoaa jälleen seikkailua ja ruudinsavua sekä tappavaa tulta ja syvältä kumpuavaa taikuutta.Keskustelu: Erika Vik (7 viestiä)
Risingshadow arvostelu - Niina Tolonen (Nafisan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 28, 2017 (Gummerus)
Tietoja muokattu lokakuu 19, 2018

Kaksosauringot

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Sarja sai Kuvastaja-palkinnon kunniamaininnan 2021. 

Hän sanoi nimekseen Aleia (Kaksosauringot #1) 7.58   68
Seleesian näkijä (Kaksosauringot #2) 8.30   53
Nefrin tytär (Kaksosauringot #3) 7.86   41

Kirja-arviot & arvosanat

Nix Kharon
Arvosanat 124
Kirja-arviot 12
Viestit 0
lokakuu 14, 2023
9 / 10

Pidin tästä kirjasta ehkä vielä enemmän kuin ensimmäisestä. Poliittinen kuohunta tuo lisää ulottuvuutta tarinaan. Edelleen  olen ihastunut tähän fantasiamaailmaan, seleeseihin lajina ja maailman magian ominaispiirteisiin.

_kirjakeiju_
Arvosanat 405
Kirja-arviot 334
Viestit 0
maaliskuu 26, 2022
6 / 10

Päähenkilömme matkustavat selvittämään lumousta ja Aleian olemusta toiselle mantereelle. Seuraa monenmoista säätöä ja meininkiä, mutta päätarina ei juurikaan etene. Käytännössä Aleia seurailee mitä muut puuhailevat ja odottelee josko joku ratkaisisi häneen liittyvän arvoituksen. Mukaan tulee paljon uusia henkilöitä, joita eri henkilöt kutsuvat eri nimillä. Sekavaa, jos sallitte sanoa. Kirjassa on odottava tunnelma, odotellaan ehkäpä sarjan viimeistä osaa. Siinä voidaan sitten paljastaa mistä tässä koko kertomuksessa on ollut kyse. Kirjan kansi on upea, mutta ei kyllä mitenkään kuvaa sisältöä. Toivoin romantiikkaa, mutta jäin ilman.

Velma
Arvosanat 373
Kirja-arviot 30
Viestit 5
marraskuu 11, 2018
8 / 10

Pidin tästä vähän enempi kuin ensimmäisestä osasta, tässä oli jo päästy eri tavalla vauhtiin ja tyyli alkoi tuntua paremmalta. Ensimmäisen osan kohdalla oli olo, että tarina olisi kannattanut tiivistää yhteen kirjaan, mutta tässä ei enää  niin selkeästi tuntunut samalta ja lopullisesti sitä voi arvoida vasta viimeisen kirjan lukemisen jälkeen. Tämä ei myöskään tuntunut siltä, että kyseessä olisi vain joku väliosa trilogian alun ja lopun keskellä, vaan ihan itsenäiseltä kirjalta. 

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
heinäkuu 7, 2018
8 / 10

Tämä kirja ei ole aivan tavallisesta päästä. Minun piti trilogian ensimmäisen osan alussa kyllä totutella tarinan kerrontatyyliin ja tätä kirjaa lukiessa se tuntuikin jo luontevalta. Teoksen tarina on kiinnostava ja tapahtumarikas, ehdottomasti mielekästä luettavaa. 

Tarinan päähenkilönä on edelleen selvästi Aleia, mutta välillä jäin kaipaamaan tietoa hänen elämästään jopa useammaksi kymmeneksi sivuksi. Koska tarinaa kerrotaan useamman henkilön perspektiivistä, siinä tapahtuu välillä kerralla huomattavan paljon, mutta Erika Vik on onnistunut pitämään tekstin kuitenkin sekavan ja selkeän rajalla. Kirja ei ole varsinaisesti sekava, mutta ei se kyllä selkeimmästäkään päästä ole. Itseäni se ei haittaa, sillä pieni epävarmuus tekee tarinasta vain hieman kiehtovamman.  

K.Risse
K.Risse
Arvosanat 221
Kirja-arviot 0
Viestit 5
heinäkuu 7, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Rusettitossu
Rusettitossu
Arvosanat 58
Kirja-arviot 3
Viestit 0
huhtikuu 27, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Satakieli
Satakieli
Arvosanat 31
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 27, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Kalma
Kalma
Arvosanat 10
Kirja-arviot 1
Viestit 0
elokuu 22, 2022
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Veera Kiukas
Veera Kiukas
Arvosanat 69
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 8, 2022
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Kastehelmi
Kastehelmi
Arvosanat 198
Kirja-arviot 51
Viestit 0
maaliskuu 15, 2022
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle