Muistojenlukija

Väki #1 / 3
@ Elina Rouhiainen
Muistojenlukija (Väki #1) - Elina Rouhiainen 7.70   43

Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Laura Lyytinen. Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkinto 2018, Topelius-palkinto 2018.

KUKA TAHANSA, JOKA OLI KIINNOSTUNUT LINNUISTA, EI VOINUT OLLA IHMETTELEMÄTTÄ NIIDEN MUUTTOKÄYTTÄYTYMISTÄ.
MISTÄ NE TIESIVÄT, MINNE MENNÄ?
MIKÄ KERTOI NIILLE, ETTÄ NE OLIVAT PERILLÄ?

16-vuotiaalla Kiurulla on salaisuus: hän pystyy napsimaan toisten ihmisten muistoja kuin lintuja haaviin. Kun hän sattumalta törmää samankaltaisia kykyjä omaaviin romaniveljeksiin ja intialaistaustaiseen genderqueeriin, Kiurulle avautuu aivan uusi todellisuus. Pian vallatussa talossa hengailevaan porukkaan liittyy myös Kiurun lapsuudenystävä Samuel, johon Kiuru on ollut jo pitkään ihastunut. Mitä paremmin Kiuru oppii tuntemaan uudet ystävänsä, sitä ristiriitaisemmaksi hänen suhtautumisensa käy. Mutta kun railo syntyy, se syntyykin yllättävään kohtaan. Vähitellen Väen salaisuudet alkavat paljastua, ja pian Kiuru tajuaa joutuvansa pakenemaan henkensä edestä.

Muistojenlukija avaa ympäri Eurooppaa liikkuvan Väki-trilogian, jonka ensimmäinen osa sijoittuu Itä-Helsinkiin ja avaa näkymän Suomessa oleskelevien paperittomien siirtolaisten elämään. Neliosaisella Susiraja-sarjallaan debytoinut Rouhiainen vakuuttaa uudella tarinamaailmallaan, joka nivoo yhteen realismia, urbaania fantasiaa ja nykyeurooppalaista kiertolaisuutta.

"Muistojenlukija nivoo kiehtovaan tarinaan taidokkaasti keskustelua etuoikeuksista, ihmisarvosta ja yhteiskunnasta. Henkilöhahmojen kuvaus on vahvaa, uskottavaa ja monisyistä. Sujuvasti etenevä ja erinomaisesti kirjoitettu urbaani fantasiateos vangitsee lukijan mukaansa ja jättää vahvan muistijäljen." – Topelius-palkintoraati

"Upea fantasiaa realismiin sekoittava tarina koskettaa viiltävillä nuoruuden kuvauksillaan. Kiuru on erinomaisen elävä henkilö ja hänen sisäiset taistelunsa turvallisen elämän ja villin vapauden välillä todentuntuisia.” – Marjaana Roponen, AamulehtiRisingshadow arvostelu - Niina Tolonen (Nafisan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 2, 2017 (Tammi)
Tietoja muokattu huhtikuu 26, 2020

Väki

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Muistojenlukija (Väki #1) 7.70   43
Aistienvartija (Väki #2) 7.16   26
Unienpunoja (Väki #3) 6.72   14

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 394
Kirja-arviot 323
Viestit 0
joulukuu 22, 2020
8 / 10

Trilogian avausosa oli yllättävän positiivinen lukukokemus. Olin kirjan lukeneiden puheista ymmärtänyt, että kyseessä olisi lähinnä muunsukupuolisuutta käsittelevä kirja. En odottanut paljoa, koska tämä aihepiiri ei lähtökohtaisesti kiehdo minua erityisemmin. Kaikki ovat mitä ovat, mitä siitä sen suuremmin pohtimaan ja jauhamaan. Yllätyinkin siis positiivisesti yliluonnollisten voimien ja romantiikan runsaudesta kertomuksessa. Rouhiasen kirjoitustyyli miellyttää minua, eikä tämäkään kertomus ollut poikkeus. Kokonaisuus oli kiinnostava, sopivan yllättävä ja nopealukuinenkin. Kirjasta tuli mieleeni juonen puolesta Luhtasen & Oikkosen Nymfi-kirjat. 

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
toukokuu 9, 2019
8 / 10

Kirjan takakansi kuulosti todella kiinnostavalta, joten päätin tarttua tähän. Ja en todellakaan pettynyt, teksti oli mielenkiintoista ja hauskaa ja välillä käsiteltiin rankkojakin aiheita.

Juoni oli erilainen ja tyyli oli mukava, kaikki hahmotkin olivat erittäin kiinnostavia ja uudenlaisia. Pidin tästä kirjasta kyllä valtavasti ja suosittelen ehdottomasti muillekin.

Rasvapurkki
Arvosanat 16
Kirja-arviot 9
Viestit 15
syyskuu 14, 2018
9 / 10

Elina Rouhiaisen kirjoista tämä oli ensimmäinen lukemani ja aion lukea seuraavatkin Väen osat - pitkä aika seuraavan ilmestymiseenhän kun ei ole. 

Kirja oli mielenkiintoinen ja piti otteessaan koko tarinan ajan. Vaikka en yleensä kotimaista kirjallisuutta tuppaa lukemaan, tämä ylitti odotukseni. Kirja oli kantaa ottava ja rajoja rikkova: täydellinen minunlaisilleni lukijoille.

Jäin kuitenkin kaipaamaan enemmän kuvailua, mutta muuta valitettavaa ei ole.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan kirjan!

vwitikai
Arvosanat 41
Kirja-arviot 3
Viestit 0
toukokuu 23, 2018
10 / 10

Elina Rouhiaisen Susiraja-sarja on yksi suosikeistani, joten odotin tältä kirjalta paljon eikä se tuottanut missään määrin pettymystä. Erittäin hyvä ja koukuttava. Olen hidas lukija, mutta tämän ahmin muutamalla lukukerralla. Syksyllä ilmestyvä jatko-osa on jo varattu kirjastosta.

Kuunliekki
Kuunliekki
Arvosanat 209
Kirja-arviot 1
Viestit 279
maaliskuu 26, 2021
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Susi
Susi
Arvosanat 20
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 17, 2020
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
lodda
lodda
Arvosanat 61
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 2, 2020
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
MustaSulka
MustaSulka
Arvosanat 134
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 30, 2020
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Caitir
Caitir
Arvosanat 17
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 1, 2020
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Ilyana
Ilyana
Arvosanat 156
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 27, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle