Muistojenlukija (Väki, #1)
Keskiarvo 3.94
3.94 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (40)
Kirjahyllytilastot

Muistojenlukija

Elina Rouhiainen
Julkaistu: elokuu 2, 2017 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, kuvastaja-palkinto, topelius-palkinto

Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Laura Lyytinen. Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkinto 2018, Topelius-palkinto 2018.

KUKA TAHANSA, JOKA OLI KIINNOSTUNUT LINNUISTA, EI VOINUT OLLA IHMETTELEMÄTTÄ NIIDEN MUUTTOKÄYTTÄYTYMISTÄ.
MISTÄ NE TIESIVÄT, MINNE MENNÄ?
MIKÄ KERTOI NIILLE, ETTÄ NE OLIVAT PERILLÄ?

16-vuotiaalla Kiurulla on salaisuus: hän pystyy napsimaan toisten ihmisten muistoja kuin lintuja haaviin. Kun hän sattumalta törmää samankaltaisia kykyjä omaaviin romaniveljeksiin ja intialaistaustaiseen genderqueeriin, Kiurulle avautuu aivan uusi todellisuus. Pian vallatussa talossa hengailevaan porukkaan liittyy myös Kiurun lapsuudenystävä Samuel, johon Kiuru on ollut jo pitkään ihastunut. Mitä paremmin Kiuru oppii tuntemaan uudet ystävänsä, sitä ristiriitaisemmaksi hänen suhtautumisensa käy. Mutta kun railo syntyy, se syntyykin yllättävään kohtaan. Vähitellen Väen salaisuudet alkavat paljastua, ja pian Kiuru tajuaa joutuvansa pakenemaan henkensä edestä.

Muistojenlukija avaa ympäri Eurooppaa liikkuvan Väki-trilogian, jonka ensimmäinen osa sijoittuu Itä-Helsinkiin ja avaa näkymän Suomessa oleskelevien paperittomien siirtolaisten elämään. Neliosaisella Susiraja-sarjallaan debytoinut Rouhiainen vakuuttaa uudella tarinamaailmallaan, joka nivoo yhteen realismia, urbaania fantasiaa ja nykyeurooppalaista kiertolaisuutta.

"Muistojenlukija nivoo kiehtovaan tarinaan taidokkaasti keskustelua etuoikeuksista, ihmisarvosta ja yhteiskunnasta. Henkilöhahmojen kuvaus on vahvaa, uskottavaa ja monisyistä. Sujuvasti etenevä ja erinomaisesti kirjoitettu urbaani fantasiateos vangitsee lukijan mukaansa ja jättää vahvan muistijäljen." – Topelius-palkintoraati

"Upea fantasiaa realismiin sekoittava tarina koskettaa viiltävillä nuoruuden kuvauksillaan. Kiuru on erinomaisen elävä henkilö ja hänen sisäiset taistelunsa turvallisen elämän ja villin vapauden välillä todentuntuisia.” – Marjaana Roponen, Aamulehti

muokattu 26.04.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIIKeskiyön valtiatar (Varjometsästäjät, #1)Piiri (Engelsfors-trilogia, #1)Varjojen kaupungit IV–VI

Kirja-arvioita (4)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.0

Trilogian avausosa oli yllättävän positiivinen lukukokemus. Olin kirjan lukeneiden puheista ymmärtänyt, että kyseessä olisi lähinnä muunsukupuolisuutta käsittelevä kirja. En odottanut paljoa, koska tämä aihepiiri ei lähtökohtaisesti kiehdo minua erityisemmin. Kaikki ovat mitä ovat, mitä siitä sen suuremmin pohtimaan ja jauhamaan. Yllätyinkin siis positiivisesti yliluonnollisten voimien ja romantiikan runsaudesta kertomuksessa. Rouhiasen kirjoitustyyli miellyttää minua, ... (lisää)

Nella avatar
Kirjoittanut
4.0

Kirjan takakansi kuulosti todella kiinnostavalta, joten päätin tarttua tähän. Ja en todellakaan pettynyt, teksti oli mielenkiintoista ja hauskaa ja välillä käsiteltiin rankkojakin aiheita.

Juoni oli erilainen ja tyyli oli mukava, kaikki hahmotkin olivat erittäin kiinnostavia ja uudenlaisia. Pidin tästä kirjasta kyllä valtavasti ja suosittelen ehdottomasti muillekin.

Rasvapurkki avatar
Kirjoittanut
4.5

Elina Rouhiaisen kirjoista tämä oli ensimmäinen lukemani ja aion lukea seuraavatkin Väen osat - pitkä aika seuraavan ilmestymiseenhän kun ei ole. 

Kirja oli mielenkiintoinen ja piti otteessaan koko tarinan ajan. Vaikka en yleensä kotimaista kirjallisuutta tuppaa lukemaan, tämä ylitti odotukseni. Kirja oli kantaa ottava ja rajoja rikkova: täydellinen minunlaisilleni lukijoille.

Jäin kuitenkin kaipaamaan enemmän kuvailua, mutta muuta valitettavaa ei ole.

Suosittelen ehdottomasti lukemaan kirjan!

vwitikai avatar
Kirjoittanut
5.0

Elina Rouhiaisen Susiraja-sarja on yksi suosikeistani, joten odotin tältä kirjalta paljon eikä se tuottanut missään määrin pettymystä. Erittäin hyvä ja koukuttava. Olen hidas lukija, mutta tämän ahmin muutamalla lukukerralla. Syksyllä ilmestyvä jatko-osa on jo varattu kirjastosta.

Paikalla 2 jäsentä ja 52 vierailijaa
MARGO, Kai Varma
Uusin jäsen: Kati Toivonen
Jäseniä yhteensä: 9882