Aistienvartija

Elina Rouhiainen
fantasia > urbaani fantasia, nuoret
Aistienvartija (Väki #2) - Elina Rouhiainen7.18

Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Laura Lyytinen. Sidottu, kansipaperi.

LINTUJA OLI NIIN PALJON, ETTÄ KAUEMPAA KATSOTTUNA NE NÄYTTIVÄT SAVUPILVELTÄ, JOKA MUUTTI MUOTOAAN.
ELÄVÄÄ KOHINAA, JOSSA OLI SELVÄT SÄÄNNÖT.
TAIKUUTTA – KUKAAN EI TIENNYT, MITEN LINNUT OSASIVAT KÄÄNTYÄ TISMALLEEN SAMALLA HETKELLÄ.

Bollywood on päätynyt Riikaan tekemään hanttihommia ja elämään muiden hyväntahtoisuuden varassa. Kaikki muuttuu, kun hän saa itseltään oudon kirjeen, jonka kirjoittamisesta hänellä ei ole mitään muistikuvia. Kirjeessä häntä kehotetaan lähtemään välittömästi Pohjois-Irlantiin.

Irlannissa Bollywood kohtaa katolista sisäoppilaitosta käyvän Kiurun, ja pian paikalle saapuvat myös Nelu ja Dai, alkujaan viisihenkisen ringin kaksi muuta elossa olevaa jäsentä. Käy ilmi, että suojellakseen ystäviään Kiuru on joutunut pyyhkimään heidän mielestään kaikki edeltävään kesään liittyvät muistot. Hämmentävässä tilanteessa nelikon keskinäiset suhteet määritellään uudelleen, eikä tilannetta helpota se tosiseikka, että Väki on päässyt heidän jäljilleen.

Aistienvartija jatkaa Elina Rouhiaisen uutta Väki-trilogiaa, joka nivoo yhteen realismia ja urbaania fantasiaa. Tarina kuljettaa lukijaa ympäri Eurooppaa ja sivuaa monia ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja: poliittisia konflikteja, paperittomuutta, syrjäytymistä, sukupuoleltaan moninaisten ihmisoikeuksia. Sarjan avausosa Muistojenlukija voitti Topelius-palkinnon 2018, ja trilogian pohjalta on kehitteillä tv-sarja.

Keskustelua: Elina Rouhiainen :: viestejä 3 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: syyskuu 18, 2018
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.18/10
Arvosanoja: 27
Muokattu: syyskuu 19, 2018

Väki -kirjasarja

Muistojenlukija (Väki #1)7.76
Aistienvartija (Väki #2)7.18
Unienpunoja (Väki #3)6.84

Kirja-arvioita

7/10 |
joulukuu 29, 2020
Väki-trilogian toinen osa vie henkilömme suuriin seikkailuihin. Kirjassa on trilogian ensimmäistä osaa ahdistavampi tunnelma jatkuvan pakenemisen seurauksena. En oikein pitänyt tästä. Olisin toivonut enemmän voimien tutkiskelua, kuin kuvausta ...
8/10 |
toukokuu 20, 2019
Itse pidän tästä sarjasta todella paljon ja Aistienvartija on hieno jatko-osa Muistojenlukijalle. Kaikki hahmot ovat kehittyneet kivasti ja tarinakin etenee sujuvasti. Vaikka henkilöt ovat niin erilaisia toisiinsa verrattuna, toimivat he ...