Tuomiopäivän karavaani
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Tuomiopäivän karavaani

Jani Saxell
Julkaistu: lokakuu 4, 2017 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: dystopia, vaihtoehtohistoria, maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen, tähtivaeltaja-palkinto

Kansi: Timo Mänttäri. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkinto 2018.

Jo lapsena, piiritetyssä Sarajevossa, albiinopoika Flavius herättää huomiota maagisilla kyvyillään. Myöhemmin hän johtaa Osattomien armeijaa, joka vaatii korvausta Bosnian sodan vääryyksistä avoimen terrorin keinoin. Kun Romanian romani Florian Tímar tapaa Mostarissa nuoruudenrakastettunsa Danielan, hän saa tietää olevansa Flaviuksen isä. Florianilla on oma joukkonsa Suomessa: Räksylän kansakoululle kerääntynyt paranormaalien poikkeusyksilöiden yhteisö. Räksylässä havahdutaan kauhistuttavaan uutiseen: Osattomien armeija aikoo iskeä seuraavaksi Pietarin kupeeseen, Suomenlahden pohjukkaan. On aika pelastaa maailma ydintuholta.

Tuomiopäivän karavaani on dystopia ja vaihtoehtohistoriallinen romaani: entisen Jugoslavian 1990-luvun tapahtumat heijastuvat nykypäivään ja todellisuus sekoittuu hurmaavasti maagiseen realismiin. Sarajevo, Mostar ja Pietari nousevat eräänlaisiksi romaanihenkilöiksi, joilla on värikkään historiansa muovaama luonne.

Romaaneista Unenpäästäjä Florian (2010) ja Sotilasrajan unet (2014) tutut hahmot jatkavat seikkailujaan Tuomiopäivän karavaanissa, joka on näiden teosten itsenäinen jatko-osa.

"Tuomiopäivän karavaani on monumentaalinen romaani Euroopan menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Monisäikeinen kokonaisuus, joka maalailee kuvakudoksen kaltaisella laveudella vaikuttavaa kuvaa Euroopan kohtalonhetkistä. Samalla kyseessä on omintakeinen yhdistelmä vahvoja scifi-elementtejä ja aitoja historiallisia kipupisteitä." – Tähtivaltaja-palkinnon asiantuntijaraati

muokattu 04.09.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kapteeni SharpeKalin lauluTuhkakaupunki (Varjojen kaupungit, #2)Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset – Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus (Ihmeotukset, #2)Tuplaelämä jäillä
Paikalla 2 jäsentä ja 35 vierailijaa
Eija, Louhikäärme
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558