Nolla kelviniä
Keskiarvo 2.00
2.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Nolla kelviniä

Don DeLillo
Julkaistu: marraskuu 2, 2017 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Zero K
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Helene Bützow. Kansi: Markko Taina. Kannen kuva: Time Life Pictures / Getty Images. Sidottu, kansipaperi.

Elämää syleilevää pohdintaa kuolemasta

DeLillo, yksi suurimmista amerikkalaiskirjailijoista, on luonut viisaan ja liikuttavan romaanin, jonka voi nähdä sisarteoksena hänen läpimurtoromaanilleen Valkoinen kohina.

Jeffrey Lockhartin isä Ross on yli kuusikymppinen miljonääri, jolla on nuorempi vaimo, vakavasti sairas Artis. Ross on sijoittanut ison summan rahaa kaukaiseen, salaiseen tutkimuslaitokseen, johon tullaan kuolemaan kontrolloidusti. Ruumiit säilötään tulevaisuutta varten, jotta ne voidaan kehittyneen teknologian avulla parantaa ja herättää eloon. Jeff matkustaa Rossin ja Artisin luo hyvästelläkseen äitipuolensa. Tuossa syrjäisessä aavikkolinnoituksessa hän joutuu samalla määrittelemään oman suhteensa elämään ja kuolemaan. Jäljittelemättömällä taituruudellaan DeLillo asettaa vastakkain maailman pimeyden – terrorismin, tulvat ja nälänhädän – sekä ihmiselämän arkisen kauneuden.

"DeLillo on todellinen satiirin mestari. Kuolemanvakavasta aiheestaan huolimatta romaani on hirvittävän hauska." – Wall Street Journal

"Tässä kompaktissa tarinassa on joka sivulla enemmän ideoita, argumentteja ja spekulaatiota kuin kokonaisessa hyllyllisessä scifi-romaaneja – Mutta Nolla kelviniä on ankkuroitu ikivanhoihin, alkukantaisiin tunteisiin: kuolemanpelkoon, miehen intohimoiseen rakkauteen vaimoaan kohtaan, isän ja pojan vaikeaan suhteeseen." – USA Today

(muokattu 02.11.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuparihärkä (Rikkaiden unelmat, #2)LentäjäTerveiset KutturastaJoulukuun kymmenesTuhannen viillon kuolema (Rikkaiden unelmat, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873