Nollameridiaani ja muita kosmisia tarinoita
Keskiarvo 3.83
3.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Nollameridiaani ja muita kosmisia tarinoita

Jussi Katajala
Julkaistu: maaliskuu 27, 2017 (Osuuskumma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Jarno Kantelinen. Nidottu.

Jussi Katajalan uusi novellikokoelma Nollameridiaani tarjoaa toinen toistaan villimpiä visioita niin menneisyydestä, nykyisyydestä kuin tulevaisuudestakin.

”Oppilaat seurasivat välinpitämättöminä videota ensimmäisestä kuuhun laskeutumisesta. Pavel oli nähnyt sen kymmeniä kertoja. Rakeisessa lähetyksessä Aleksei Leonov astui LK-laskeutumismodulista kuun pinnalle ja lausui historialliset sanansa. ’Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus sosialismille.’”

Kekkosen ja Breznevin saunomiskilpailusta Zavidovossa koituu historiaa mullistavia seurauksia. Suurvaltojen ydinsukellusveneitä katoaa selittämättömästi. Taivaalta pudonnut pieni kivi saa aikaan peruuttamattomia muutoksia löytäjässään ja koko ihmiskunnassa. Tampere joutuu sisällissodan näyttämöksi Suomen liittovaltion hajotessa kieliriitoihin.

Atorox-palkitun Jussi Katajalan tieteisnovelleissa kuljetaan ajassa, avaruudessa ja vaihtoehtoisissa maailmoissa sekä kohdataan monenlaisia muukalaisia. Kosmiset tarinat tarjoavat laajan kattauksen perinteistä ja modernia science fictionia.

muokattu 27.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Uusi maa (MaddAddam-trilogia, #3)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)Tuhat kerrosta: Huipulla (Tuhat kerrosta, #2)Saga: Toinen kirja (Saga, #2)Metro 2033 (Metro, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 40 vierailijaa
Pisania, Fiktiivi
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574