Nollameridiaani ja muita kosmisia tarinoita

Jussi Katajala
Julkaistu: maaliskuu 27, 2017 (Osuuskumma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Jarno Kantelinen. Nidottu.

Jussi Katajalan uusi novellikokoelma Nollameridiaani tarjoaa toinen toistaan villimpiä visioita niin menneisyydestä, nykyisyydestä kuin tulevaisuudestakin.

”Oppilaat seurasivat välinpitämättöminä videota ensimmäisestä kuuhun laskeutumisesta. Pavel oli nähnyt sen kymmeniä kertoja. Rakeisessa lähetyksessä Aleksei Leonov astui LK-laskeutumismodulista kuun pinnalle ja lausui historialliset sanansa. ’Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus sosialismille.’”

Kekkosen ja Breznevin saunomiskilpailusta Zavidovossa koituu historiaa mullistavia seurauksia. Suurvaltojen ydinsukellusveneitä katoaa selittämättömästi. Taivaalta pudonnut pieni kivi saa aikaan peruuttamattomia muutoksia löytäjässään ja koko ihmiskunnassa. Tampere joutuu sisällissodan näyttämöksi Suomen liittovaltion hajotessa kieliriitoihin.

Atorox-palkitun Jussi Katajalan tieteisnovelleissa kuljetaan ajassa, avaruudessa ja vaihtoehtoisissa maailmoissa sekä kohdataan monenlaisia muukalaisia. Kosmiset tarinat tarjoavat laajan kattauksen perinteistä ja modernia science fictionia.

(muokattu 27.03.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Time Riders (Time Riders, #1)Poseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)Näkymättömät planeetatKonejumalat (Routasisarukset, #3)Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: J Ojanen
Jäseniä yhteensä: 8839