Pimeänkutojat
Keskiarvo 2.60
2.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Pimeänkutojat

Minna Roininen
Julkaistu: huhtikuu 25, 2017 (Osuuskumma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Kansi: Miia Anttila. Nidottu.

“Ne vaanivat saalistaan unien äärillä. Jos ne surmaavat uneksijan keskellä painajaista, osa tämän mielestä kuolee.”

Alma Eriksson on jäänyt vangiksi avioliittoonsa sairautensa vuoksi. Hänen fyysikkomiehensä Simon on kaikin puolin ikävystyttävä tyyppi, jonka pienistä pakkomielteistä ei ole haittaa kenellekään. Ei ainakaan ennen kuin Simonin synkät unet kietoutuvat osaksi pariskunnan elämää.

Vähitellen Alma käsittää, että hänen rakastamansa versio Simonista on yhä olemassa jossain varjojen tuolla puolen. Pelastaakseen miehensä hänen on löydettävä keino painajaistensa hallitsemiseen. Tässä vaarallisessa tehtävässä Almaa opastaa aavemainen Frank Pohjoispuoli, jolla on omat syynsä estää Simonia luisumasta hulluuteen. Pimeänkutojat on kauhusta ammentava unitrilleri. Se kietoo lukijan mysteerin verkkoon, ja pitää otteessaan loppuun saakka.

Minna Roinisen esikoisromaani on aiemmin ilmestynyt elektronisena syväkirjana Kirjalabyrintti-kustantamon julkaisemana.

muokattu 27.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Velhotohtori (Noitakronikat, #3)Tam kerjäläispoika (Lohikäärmeratsastaja, #1)Tähtien henget (Etsijät, #6)Pimeä sydän (Mystic City, #2)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)

Kirja-arvioita (1)

lukuvalo avatar
Kirjoittanut
3.0

Kirja takertui lukijaansa kiinni kuin painajaisuni konsanaan. (Olematta kuitenkaan varsinaisesti pelottava.) Siinä mielessä siis kirjailija on onnistunut, kysehän on juuri unista. Tarinassa ei ollut suvantovaiheita, ei kyllä kovin vakuuttavaa huipennustakaan. Mutta ei kirja huono ollut, en vain pitänyt siitä. En ymmärtänyt päähenkilöä, enkä oikein muitakaan henkilöitä. Jonkun verran heidän taustojaan kyllä avataan, mutta se ei edelleenkään selitä päähenkilöä. Kirjan ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 50 vierailijaa
Jossu89, haplotus
Uusin jäsen: Ella Joku
Jäseniä yhteensä: 9320