Kun painovoima pettää - George Alec Effinger6.76

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Ossi Hiekkanen. Kansi: Joona Vainio. Nidottu.

Nebula-palkintoehdokas 1987, Hugo-palkintoehdokas 1988, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (sf-romaanit) 1988.

Rappeutunut maailma, jossa odottavat lukemattomat synnit ja nopea kuolema. Marîd Audran on säilyttänyt itsenäisyytensä ja identiteettinsä kovalla hinnalla. Mutta kuten kaikki muutkin Budayeenissa, hänkin on myytävänä... kunhan hinnasta sovitaan.

Uudenlainen murhaaja risteilee rappeutuneen arabigheton kujilla; mielipuoli, jonka mustan pörssin persoonallisuusmodulit vaihtelevat synkeästä James Bondista aina sadistiseen joukkomurhaajaan nimeltä Khan. Ja Marîd Audran on saanut tarjouksen, josta hän ei voi kieltäytyä.

Kaksisataavuotias "kummisetä" värvää Marîdin kostonsa välikappaleeksi, ja hänen on kohdattava tappaja, jolla on historian kaikkien pahimpien psykopaattien voimat hallussaan.

Ironinen, raju ja unohtumaton; Kun painovoima pettää on tämän päivän SciFin arvostetuimpiin kuuluvan kirjailijan teos, jota ei tule sivuuttaa – veitsenterää juokseva, sydän syrjällään etenevä tour-de-force-dekkaritarina järjettömästä maailmasta, joka ei eroa omastamme ehkä kovin paljoa sittenkään.

"Nopea, cool, fiksu, taidolla kirjoitettu... Jonkinlainen kyberpunk-Raymond Chandler -tarina, jossa on häivähdys Roger Zelaznya, Ian Flemingiä ja Sheherazadea – mutta läpeensä originelli... Rakastin sitä." – Robert Silverberg

"Läpimurto... Tällaista kyberpunk tulee olemaan kasvettuaan aikuiseksi." – Orson Scott Card

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1993
Kustantaja: TK-kustannus
Tyylit: scifikyberpunk
Alkuperäinen nimi: When Gravity Fails
Arvosanalla: 6.76/10
Arvosanoja: 12
Tietoja päivitetty kesäkuu 18, 2017

FBH-sarja -kirjasarja

Alasarja Elric
Alasarja Varkaiden maailma

Rautahermot7.48
Kun painovoima pettää6.76

Kirja-arvioita

5/10 |
tammikuu 10, 2015
Tarina on tyyliltään kovaksikeitetyn dekkarin oloinen ja aiheeltaan murhamysteeri. Yksityisetsivä ja tarinan minäkertoja Marid Audran joutuu murhavyyhdin keskelle selvittämään rikoksia. Tapahtumat sijoittuvan kurjaan ja tunkkaiseen ...