Hoivakoti
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Hoivakoti

Mats Strandberg
Julkaistu: heinäkuu 17, 2017 (Like)
Alkuperäinen nimi: Hemmet
Käännetty englanniksi: The Home
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentaneet Ida Takala ja Stella Vuoma. Sidottu, kansipaperi.

Karmaiseva trilleri ”Ruotsin Stephen Kingiltä”

Joel on palannut pikkukaupunkiin, jossa hän vietti lapsuutensa. Hänen äitinsä Monika on dementoitunut, ja Joel joutuu viemään hänet vanhainkotiin. Monikan vointi huononee yllättäen, ja hänen käytöksensä muuttuu harhaiseksi ja väkivaltaiseksi. Monika väittää, että hoivakodissa on kutsumattomia vieraita, joita hoitohenkilökunta ei näe.

Joel seuraa avuttomana, kun Monika luisuu syvemmälle pelottavien harhojensa maailmaan. Mutta ovatko ne sittenkään vain harhoja? Hoivakoti on hyytävä psykologinen trilleri, jonka keskiössä on yksi ihmisen pahimmista peloista: kykenemättömyys hallita omaa kehoaan ja mieltään.

(muokattu 02.08.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)Ajattomat aaveetRämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento, #2)Monster High (Monster High, #1)

Kirja-arvioita (1)

Lerppu avatar
Kirjoittanut ()
3.0

Sujuvaa kerrontaa, luin kirjan parin illan aikana. Omaan korvaani ei mitenkään erityisen pelottava, mutta kirjasta löytyi muutamia lievästi häiritseviä kohtauksia, joista tulee plussaa. Vanhainkoti on yllättävän toimiva ympäristö kauhukirjalle.

Paikalla 45 vierailijaa
Uusin jäsen: Kim Rintamäki
Jäseniä yhteensä: 8872