Maailman kirkkaalle laidalle

@ Eowyn Ivey
Maailman kirkkaalle laidalle - Eowyn Ivey 8.40   5

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Marja Helanen. Sidottu, kansipaperi.

Everstiluutnantti Allen Forrester saa vuonna 1885 elämänsä mahdollisuuden, kun hänet määrätään johtamaan retkikunta Alaskan Wolverinejoen yläjuoksulle. Vaarallinen reitti on avain Alaskan luonnon valtaviin rikkauksiin, joiden kutsu houkuttaa seireenin lailla jokaista korpimaassa omaa onneaan etsivää. Kaikki yritykset kesyttää koskematon erämaa ovat kuitenkin tähän asti päättyneet traagisesti armottomien olosuhteiden edessä.

Forrester ja hänen raskaana oleva vaimonsa Sophie joutuvat eroon toisistaan, kun Allen johdattaa retkikuntansa kohti tuntematonta. Seikkailuja janoava Sophie ei odota yksinäistä vuotta armeijan parakkien vankina innolla. Pian käy kuitenkin ilmi ettei Allen ole ainoa, joka joutuu kamppailemaan petollisia olosuhteita vastaan. Kumpikaan ei voi aavistaa, että erossa vietetty vuosi tulee vaatimaan heiltä molemmilta kaiken rohkeuden ja kestävyyden, aina viimeiseen pisaraan asti.

Lumilapsi-kirjallaan ihastuttaneen Eowyn Iveyn toinen romaani herättää eloon Amerikan alkuperäisasukkaiden myytit ja Alaskan karun ja kauniin luonnon. Maailman kirkkaalle laidalle on kiehtova ja samalla hyytävä tarina rakkaudesta, seikkailusta ja selviytymisestä.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 9, 2017 (Bazar)
Alkuperäinen nimi 'To the Bright Edge of the World'
Tietoja muokattu elokuu 18, 2017
Muita teoksia kirjailijalta Eowyn Ivey
Lumilapsi 8.00   52

Kirja-arviot & arvosanat

Wind
Wind
Arvosanat 418
Kirja-arviot 13
Viestit 601
marraskuu 19, 2017
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Lis
Lis
Arvosanat 1236
Kirja-arviot 1
Viestit 38
syyskuu 14, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle