Maailman kirkkaalle laidalle
Keskiarvo 4.20
4.20 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Maailman kirkkaalle laidalle

Eowyn Ivey
Julkaistu: elokuu 9, 2017 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: To the Bright Edge of the World

Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia
Avainsanat: 1800-luku

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Marja Helanen. Sidottu, kansipaperi.

Everstiluutnantti Allen Forrester saa vuonna 1885 elämänsä mahdollisuuden, kun hänet määrätään johtamaan retkikunta Alaskan Wolverinejoen yläjuoksulle. Vaarallinen reitti on avain Alaskan luonnon valtaviin rikkauksiin, joiden kutsu houkuttaa seireenin lailla jokaista korpimaassa omaa onneaan etsivää. Kaikki yritykset kesyttää koskematon erämaa ovat kuitenkin tähän asti päättyneet traagisesti armottomien olosuhteiden edessä.

Forrester ja hänen raskaana oleva vaimonsa Sophie joutuvat eroon toisistaan, kun Allen johdattaa retkikuntansa kohti tuntematonta. Seikkailuja janoava Sophie ei odota yksinäistä vuotta armeijan parakkien vankina innolla. Pian käy kuitenkin ilmi ettei Allen ole ainoa, joka joutuu kamppailemaan petollisia olosuhteita vastaan. Kumpikaan ei voi aavistaa, että erossa vietetty vuosi tulee vaatimaan heiltä molemmilta kaiken rohkeuden ja kestävyyden, aina viimeiseen pisaraan asti.

Lumilapsi-kirjallaan ihastuttaneen Eowyn Iveyn toinen romaani herättää eloon Amerikan alkuperäisasukkaiden myytit ja Alaskan karun ja kauniin luonnon. Maailman kirkkaalle laidalle on kiehtova ja samalla hyytävä tarina rakkaudesta, seikkailusta ja selviytymisestä.

Muokannut Jussi (18.08.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Veren ääriinJacob de Zoetin tuhat syksyäSalamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 40 vierailijaa
Rinja, Echramath
Uusin jäsen: Uniela
Jäseniä yhteensä: 8188