Mifongin lunastama

J. S. Meresmaa
fantasia > korkea fantasia
Mifongin lunastama (Mifonki-sarja #6) - J. S. Meresmaa7.50

Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkinnon kunniamaininta 2021 (koko sarja).

Alati uusia lukijoita hurmaava Mifonki-sarja saa arvoisensa päätöksen kuudennen osan myötä.

Merontesin kuningattareksi noussut Ardis Isvergal on toteuttanut onnistuneita uudistuksia synnyinkaupungissaan, joka yhä toipuu lapsiruttokirouksen jälkeisistä tapahtumista. Kovan työnteon ja perhe-elämän lomassa Ardisia kuitenkin vaivaa kaipuu. Ciaran ei vastaa hänen sovintokirjeisiinsä, eikä toismaailmaan kadonneesta Fewrynnistä tai hänen peräänsä lähteneestä Dantesta ole kuulunut uutisia.

Dante Rondestani haluaa vastauksia. Fewrynnin kohtalosta on saatava varmuus, ja siinä pantterikansan magiantaitajat voivat auttaa. Yhteistyön avulla paljastuu, että maailmaan on heräämässä mahti, jota mifongitkin kumartavat.

Heräävän voiman kaikuja aistii myös Siv, sulkalainen, joka on sitonut salaperäisellä heimovalalla itseensä Joentuoman, Merontesin entisen kaartinpäällikön. Kumpikin heistä on kiinteä osa Ciaran Duverneyn seuruetta, joka on matkalla Beloneen. Ciaranin katse on tiiviisti Belonen valtaistuimessa, johon hänellä on isänperinnön oikeus.

Miten vallan voi ottaa kansalle tuntematon nuorukainen, jonka isä kuoli kunniatta? Voiko vallanjanoa sammuttaa verettömästi hän, joka turvautuu arvaamattomaan mahtiin?

Mifongin lunastama saattaa päätökseen Isvergalien ja Rondestanien sukujen monipolvisen tarinan, jossa rakkaus ja valta, menetys ja petos, saavutus ja suru kietoutuvat toisiinsa hengästyttävän runsaalla tavalla. Mifonki-sarja on tamperelaisen J. S. Meresmaan (s. 1983) huikea taidonnäyte.

Keskustelua: J. S. Meresmaa :: viestejä 5 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: lokakuu 17, 2017
Kustantaja: Myllylahti
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.50/10
Arvosanoja: 16
Muokattu: lokakuu 28, 2021

Mifonki-sarja -kirjasarja

Kuvastaja-palkinnon kunniamaininta 2021 (koko sarja).

Mifongin perintö (Mifonki-sarja #1)7.42
Mifongin aika (Mifonki-sarja #2)7.30
Mifongin mahti (Mifonki-sarja #3)7.34
Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja #4)7.16
Mifongin kadottama (Mifonki-sarja #5)7.20
Mifongin lunastama (Mifonki-sarja #6)7.50