Sarjakuvasensuuri
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Sarjakuvasensuuri

Severi Nygård
Julkaistu: lokakuu 24, 2017 (Jalava)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjatietokirjat sarjakuvista

Sidottu.

Kiroilu, väkivalta, seksi, rasismi ja esivallan loukkaukset. Jopa viattomat suudelmat. Sensuuri on iskenyt sarjakuviin monin tavoin.

Sarjakuvalehtiä on sensuroitu siitä asti kun ne toisen maailmansodan jälkeen levisivät ympäri maailman. Sensuurilla on pyritty suojelemaan vallitsevaa olotilaa, oli kyse sitten kulttuurista tai ideologiasta tai valtaapitävien asemasta. Erityisesti sensuurin hampaisiin ovat aina joutuneet uudet lajityypit, kuten kauhu, underground ja manga.

Sensuurissa tekstejä on muutettu tai poistettu, on käännetty tahallisesti väärin, yksittäisiä sanoja on kielletty. On peitetty tai piirretty uudelleen hirviöitä, aseita, sukupuolitunnuksia, kuolemaa, huumeita ja alkoholia.

Kokonaisia julkaisuja on myös kielletty, julkaisijoita ja tekijöitä on sakotettu. Taiteilijoita on uhattu väkivallalla ja jopa murhattu.

Sarjakuvasensuuri kertoo sarjakuvien sensuroinnin hätkähdyttävästä, yhä jatkuvasta historiasta ensimmäistä kertaa suomeksi näin laajasti.

(muokattu 24.10.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Muumisisarukset Tove ja Lars Jansson: Muumipeikko-sarjakuvan tarinaSupersankarit: Ilmiö amerikkalaisessa sarjakuvassaThe Avengers: Sankarit ja viholliset. Kaikenkattava hahmo-opasSarjakuvaromaani: ja kuinka se voi muuttaa elämäsiUlkomaisia sarjakuvantekijöitä 1
Paikalla 2 jäsentä ja 61 vierailijaa
aituriar, LordStenhammar
Uusin jäsen: Kim Rintamäki
Jäseniä yhteensä: 8872